Ετοιμασία: 5΄
Μαγείρεμα: 60΄
Υλικά
- 2 φύλλα κουρού
- 500 γρ. γαριδούλες (χωρίς τη φλούδα)
- 500 γρ. τριμ. ντομάτα (κονκασέ)
- 250 γρ. τριμ. τυρί μοτσαρέλα
- 1 αυγό (για την επάλειψη)
- Λίγη κανέλα
- Αλάτι, λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Φτιάχνω πρώτα τη γέμιση, ξεκινώντας από τη ντομάτα την οποία αδειάζω σε κατσαρόλα που έχω ζεστάνει ήδη ελαιόλαδο. Αφήνω λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά, ρίχνω τη κανέλα, ίσα-ίσα να αρωματιστεί η σάλτσα, προσθέτω τις γαρίδες και ανακατεύω ελαφρά. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, αλατίζω και προσθέτω λίγο-λίγο ζεστό νερό, αφήνω να δέσει η σάλτσα και αποσύρω όταν οι γαρίδες μαλακώσουν αρκετά και έχουν εξατμιστεί τα υγρά (όσο πιο στεγνή η γέμιση τόσο καλύτερα). Όταν η σάλτσα κρυώσει αρκετά προσθέτω το τριμμένο τυρί και ανακατεύω έως ότου ομογενοποιηθεί η γέμιση.
2. Σε πυρίμαχο σκεύος, λαδώνω σχολαστικά την επιφάνεια του και στρώνω σαν βάση το πρώτο φύλλο κουρού. Αδειάζω το μείγμα στο πυρέξ και το σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, ενώ με μαχαιράκι χαράσσω την επιφάνεια του. Τέλος, αλείφω -χρησιμοποιώντας πινελάκι- την πίτα με μείγμα από χτυπημένο αυγό αραιωμένο σε μια λίγο νερό. Τέλος, ψήνω τη πίτα στους 175oC μέχρι να πάρει χρώμα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις