Τετάρτη
04 Δεκεμβρίου 2024

Καροτόσουπα βελουτέ με σκορδάτα κρουτόν

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- 7-8 καρότα (σε κυβάκια)

- 2-3 πατάτες (σε κυβάκια)

- 2 ξερά κρεμμύδια (σε κυβάκια)

- 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

- ½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)

- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

- 1 ζελεδάκι με ζωμό κοτόπουλου (της αγοράς)

- Νερό

- Μείγμα μπαχαρικών (για κοτόπουλο)

Για τα κρουτόν - 2-3 φέτες ξερό ψωμί (2-3 ημερών) - ½ κουταλάκι σκόρδο (σε σκόνη) - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ζεστό ελαιόλαδο, τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε ζεστό νερό σε τόση ποσότητα όση να καλύψει τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζελέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά ώσπου να βράσουν καλά τα λαχανικά. Έπειτα, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα λιώνουμε κατά ομάδες στο μούλτι. Όταν γίνουν βελουτέ, τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει η σούπα μία βράση πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα.

2. Κόβουμε σε κυβάκια τις φέτες του ψωμιού, τα πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου και τα σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο, αφήνοντας τα μέχρι να γίνουν αρκετά τραγανά. Όταν είναι έτοιμα, γαρνίρετε με τα κρουτόν τη ζεστή σούπα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μουσακάς της μαμάς

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 2-3 μέτριες μελιτζάνες, φλάσκες ή τσακώνικες - 5-6 μέτρια κολοκυθάκια - 6-7 μέτριες (προς μεγάλες...

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά - 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο - 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι ...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Φόρτωση άρθρων...