Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με κάρυ και ανανά

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- Ελαιόλαδο

- 2 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια

- Φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (περίπου 1 κιλό)

- 1 φακελάκι κάρυ (και με μουστάρδα)

- Γάλα καρύδας

- Κρέμα γάλακτος

- Κονσέρβα ανανάς σε κομμάτια

- Αλάτι, πιπέρι

- Ρύζι μπασμάτι (για συνοδευτικό)

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, δύο μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα. Όταν χρυσίσουν, προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί σε όλες τις επιφάνειες του. Ρίχνουμε μετά το ένα φακελάκι κάρυ, για να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας (ένα κουτάκι που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ) και λίγο από το ζουμί που έχει η κονσέρβα με τον ανανά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.

Όταν ετοιμαστεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος με τα κομμάτια ανανά, ανακινούμε ελαφρά να πάνε παντού τα υλικά και οι γεύσεις και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...