Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Κριθαρότο με γαρίδες

Μαγειρική
Για τέσσερα άτομα

Υλικά

½ κιλό γαρίδες
300 γραμμάρια κριθαράκι
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκια γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τις γαρίδες σε νερό και τις καθαρίζετε.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιάτο.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε τις ντομάτες, 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Ρίχνετε το τζίντζερ, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και αφήνετε το κριθαράκι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό).

Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Φόρτωση άρθρων...