Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 40΄
Υλικά
6 αγκινάρες
3 μαραθόριζες
6 λαβράκια (300 - 400γρ. το καθένα)
1 σφηνάκι ούζο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γραμμάρια ελιές πράσινες ή μαύρες χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
2 κουταλάκια σούπας κάππαρη
3 - 4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
3 κουταλάκια σούπας κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζετε τα ψάρια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο, τα περιχύνετε με ούζο και τα τυλίγετε σε λαδόκολλα. Τα ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 200ο C.
Στο μεταξύ καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις ψιλοκόβετε και τις περιχύνετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε τις μαραθόριζες και τις ψιλοκόβετε.
Σοτάρετε τις αγκινάρες και τις μαραθόριζες. Προσθέτετε λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνετε, σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν.
Καθαρίζετε βαθιά ένα λεμόνι και από την άσπρη μεμβράνη και κόβετε την ψίχα του σε κύβους. Ανακατεύετε σε μπολ το κομμένο λεμόνι με την κάππαρη, τις ελιές, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, τα κουκουνάρια και το μίγμα από αγκινάρες και μαραθόριζες.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύετε.
Καθαρίζετε τα ψημένα ψάρια από τα κόκαλα και τα σερβίρετε φιλεταρισμένα, μαζί με το μίγμα των λαχανικών.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις