Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Υλικά

600 γραμμάρια μαριδάκι ψιλό

1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο

1 ντομάτα τριμμένη

¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 - 5 αβγά

μερικά φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα

4 - 5 κουταλάκια σούπας τυρί πικάντικο, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένετε και στραγγίζετε σε σουρωτήρι τις μαρίδες. Τις αλατίζετε κι ανακατεύετε σε μπολ το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αλεύρι, το δυόσμο, το τυρί και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, ώστε να πάρετε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, βυθίζετε τις μαρίδες στον χυλό, τις ρίχνετε με τη βοήθεια κουταλιού στο καυτό λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.

Γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και ύστερα τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν για λίγο. Σερβίρετε με πράσινη δροσερή σαλάτα.