Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος μαγειρέματος: 15΄
Υλικά
4 μπανάνες
½ φλιτζάνι ρούμι λευκό
2 - 3 κουταλάκια σούπας ηλιέλαιο
6 κουταλάκια σούπας ζάχαρη καστανή
1 λάιμ, τον χυμό
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε με προσοχή και αφήνετε για δύο λεπτά να φύγει το αλκοόλ, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ για να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.