Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Μπουρδέτο

Μαγειρική
Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 10΄
Μαγείρεμα: 60+΄

Υλικά

- 1 με 1½ κιλό διάφορα ψάρια (σκορπιοί, πέρκες κλπ.) - 2-3 ξερά κρεμμύδια (χοντροκομμένα) - 1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι - Αρκετό ελαιόλαδο - Αλάτι

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε πρώτα τα ψάρια, ξύνοντας καλά τα λέπια, κόβοντας τα πτερύγια και αφαιρώντας τα εντόσθια. Έπειτα, τα αλατίζουμε καλά και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

2. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ώσπου να ροδίσουν και προσθέτουμε τις ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες. Στη συνέχεια, αλατίζουμε, ρίχνουμε το πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, όταν φύγουν τα πολλά υγρά, απλώνουμε τα ψάρια, στρώνοντας τα στη σειρά και τα αφήνουμε να βράσουν για αρκετή ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...