Για 16 κομμάτια

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 35΄

Υλικά

- 180 γρ. βούτυρο

- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

- 40 γρ. κακάο (άγλυκο)

- 4 αυγά

- 300 γρ. ζάχαρη

- 200 γρ. αλεύρι

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)

- 100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε σε μπέν μαρί (μεταλλικό σκεύος πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) το βούτυρο και τη κουβερτούρα. Όταν ομογενοποιηθεί η σάλτσα, αποσύρουμε το σκεύος και προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντας. Έπειτα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας αδιάκοπα το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και η παχύρευστη ζύμη που θα προκύψει θα είναι έτοιμη για ψήσιμο.

2. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί ή πυρέξ και αδειάζουμε το μισό από το μείγμα. Με κουταλάκι, ρίχνουμε διάσπαρτες κουταλιές ζαχαρούχου γάλατος που έχουμε καραμελώσει (ή το πήραμε έτοιμο) αλλά και τα μισά από τα καρύδια.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το υπόλοιπο μείγμα και το υπόλοιπο ζαχαρούχο και τελειώνουμε σκορπώντας στην επιφάνεια του γλυκού τα υπόλοιπα καρύδια. Στρώνουμε με σπάτουλα το γλυκό για να απλωθεί ομοιόμορφα στο ταψί για να πάνε οι κουταλιές του ζαχαρούχου παντού.

Τέλος, ψήνουμε το μπράουνις σοκολάτα με τη καραμέλα στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό αφού πρώτα αποκτήσει τη θερμοκρασία δωματίου