Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ντοματοσαλάτα με μυρωδικά

Μαγειρική
Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Υλικά

6 ντομάτες μεγάλες
1 κρεμμύδι
4 παξιμάδια κριθαρένια
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι βασιλικό πλατύφυλλο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σούπας φυλλαράκια από θυμάρι φρέσκο
1 κουταλάκι σούπας φυλλαράκια λουίζας, ψιλοκομένα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-2 κουταλάκια σούπας καλό κρασόξιδο
αλάτι χοντρό
10 παγάκια

Εκτέλεση

Σπάτε τα κριθαρένια παξιμάδια και τα ρίχνετε μέσα σε μια πολύ μεγάλη σαλατιέρα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Τρίβετε στον τρίφτη μία από αυτές και τη σκορπίζετε πάνω από τα παξιμάδια. Κόβετε τις υπόλοιπες ντομάτες σε κομμάτια και τις προσθέτετε στη σαλατιέρα.

Κόβετε και το κρεμμύδι σε σπιρτόξυλα και το ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε.

Προσθέτετε τα μυρωδικά και μπόλικο χοντρό αλάτι και ανακατεύετε ξανά. Σκορπίζετε τα παγάκια στη σαλατιέρα και ραντίζετε με δύο κουταλιές ξίδι. Περιχύνετε με άφθονο λάδι και σερβίρετε την ντοματοσαλάτα.

Πιθανότατα μια τέτοια αισθησιακή σαλάτα θα κάνει τους καλεσμένους σας να περιφρονήσουν τα υπόλοιπα εδέσματα του γεύματος, γι' αυτό προσέξτε με τι θα συνοδεύσετε τη σαλάτα και όχι τι θα συνοδεύσει η σαλάτα.

Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα σας αρκετή ώρα πριν το φαγητό, για να κατεβάσει η ντομάτα τα ζουμάκια και να μπορείτε να βουτάτε.

Τα κριθαρένια παξιμαδάκια είναι ιδανικά για αυτή τη σαλάτα γιατί είναι σκληρά και μετά δεν λιώνουν, αλλά μαλακώνουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...