Τρίτη
05 Νοεμβρίου 2024

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Μαγειρική

Για 1 άτομο

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο κρούστας

- 1 κομμάτι τυρί φέτα

- 2 κουταλάκια σούπας μέλι

- 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσάμι

- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά το τυρί με άφθονο νερό και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει όλα τα υγρά του και όταν θα το χρησιμοποιήσετε να είναι εντελώς στεγνό. Διπλώνετε το φύλλο κρούστας στη μέση, τοποθετείτε τη φέτα στο κέντρο και τυλίγετε σαν ραβασάκι.

Προσοχή, κλείνετε καλά τις άκρες του φύλλου χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο ή λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα κατά την διαδικασία του τηγανίσματος να ανοίξει το ραβασάκι σας.

Έπειτα, αφού έχετε ζεστάνει καλά το ελαιόλαδο, τηγανίζετε το πιτάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε το ραβασάκι ζεστό με μέλι και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο σουσάμι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ταχινόπιτα

Για 10 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι - 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι - Μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό - Μι...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος - 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί - 1 ξερό κ...

Φόρτωση άρθρων...