Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ριζότο με μανιτάρια και κολοκύθια

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Υλικά

- 400 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα μανιτάρια

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 3-4 κολοκυθάκια (χοντροτριμμένα στον τρίφτη)

- ¾ φλιτζάνια τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 1 ματσάκι αρωματικά (βασιλικός, μαϊντανός κ.ά.) (ψιλοκομμένα)

- 1 λίτρο ζεστός ζωμός κότας (ή λαχανικών)

- 2-3 κουταλάκια σούπας κουκουνάρια (καβουρντισμένα)

- 4 κουταλάκια σούπας τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ με ζεστό νερό, μουλιάζω τα μανιτάρια για 15 με 20 λεπτά, τα σουρώνω και βάζω το νερό στην άκρη, κρατώντας το σχετικά ζεστό. Παράλληλα, ξεπλένω τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζω και τα χοντροτρίβω από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  2. Ζεσταίνω το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρω τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Ανακατεύω για λίγο, προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα για λίγο έως ότου γυαλίσει.

Προσθέτω κατόπιν τα αποξηραμένα μανιτάρια, ανακατεύω και ρίχνω το κρασί. Αφήνω 2 με 3 λεπτά και ξεκινώ να προσθέτω τον ζεστό ζωμό κότας, σε μικρές δόσεις, εναλλάξ με το ζεστό νερό που έχω κρατήσει από τα μανιτάρια και αφήνοντας κάθε φορά το ρύζι να απορροφά τα υγρά (πάντα ανακατεύοντας).

Τη διαδικασία αυτή την κάνω για 20 με 25 λεπτά έως ότου γίνει το ριζότο, προσπαθώντας πάντα να κρατά κάποια από τα υγρά και να είναι ζουμερό. Προς το τέλος, προσθέτω τα κολοκυθάκια, τα αρωματικά, τα κουκουνάρια, ανακατεύω και αφήνω να πάρουν 1 με 2 βράσεις.

Όταν πλέον είναι έτοιμο, αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω την τριμμένη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνω και αφήνω το φαγητό για 5 λεπτά να «σταθεί» πριν ξεκινήσω να σερβίρω!

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...