Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 30+΄

Υλικά

- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου

- 12 φέτες μπέικον

- 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα

- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

- 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί

- 1 ποτήρι κρασιού κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)

- Χυμός από 1 λεμόνι

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβετε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια και τα τυλίγετε σε φέτες μπέικον, στηρίζοντας τα με οδοντογλυφίδες. Παράλληλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο μεριές τους. Στη συνέχεια, σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Κατόπιν, προσθέτετε τη μουστάρδα και μετά τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την σάλτσα να πάρει μια γερή βράση. Αφού βγάλετε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρετε το κοτόπουλο και περιχύνετε τη σάλτσα μουστάρδας. Αν θέλετε συνοδεύετε με τηγανιτές πατάτες. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.