Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Σοκολατόπιτα με γλάσο

Μαγειρική
Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30+ λεπτά

Υλικά

- 1+½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι (όλες οι χρήσεις) κοσκινισμένο
- 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες

Για το γλάσο

1 μικρή κρέμα γάλακτος (35%)
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
Μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Λιώνουμε μαζί τις δύο κουβερτούρες σε μπεν μαρί και τις προσθέτουμε κι αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη.

2. Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους (ή όποιο άλλο έχετε), απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε την κρούστα στην επιφάνεια της πίτας να σκάει ελαφρώς (ελέγχουμε και με οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού εάν έχει ψηθεί και εσωτερικά). Βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια.

3. Σε κατσαρολίτσα, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα με την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα έως ότου ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνει σοκολατένια η κρέμα!

Περιχύνουμε με το γλάσο το γλυκό, δίνοντας έμφαση στα κενά ανάμεσα στα κομμάτια (πρέπει το γλάσο να απορροφηθεί και από το εσωτερικό του γλυκού ώστε να παραμείνει υγρή η υφή του). Έπειτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο την επιφάνεια της σοκολατόπιτας, απλώνοντάς το ομοιόμορφά με σπάτουλα ή κουτάλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...