Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Βουτυράτα λαχανικά με μουστάρδα και κρέμα καρύδας

Μαγειρική
Για 6 άτομα

Προετοιμασία: 15'

Μαγείρεμα: 25'

Υλικά

1 σελινόριζα μεγάλη
200 γραμμάρια γλυκοπατάτες
3 καρότα
1 ρέβα μεγάλη
3 κουταλάκια σούπας μαργαρίνη
2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό αρωματικό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού ζωμό λαχανικών
1 ποτηράκι του κρασιού φυτική κρέμα καρύδας
1 κουταλάκι σούπας πικάντικη μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις ρίζες της γης από το φλούδι τους και τις πλένετε καλά. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και, ειδικά τα καρότα, σε χοντρές ροδέλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τα κομματάκια από τις ρίζες και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς τα συνέχεια τουλάχιστον για 10 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν καλά και να αρχίσουν να ψήνονται.

Σβήνετε με το λευκό κρασί. Δυναμώνετε τη φωτιά και περιμένετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε τότε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε, μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να μαγειρευτεί τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την κρέμα καρύδας με τη μουστάρδα.

Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ρίχνετε την κρέμα με τη μουστάρδα, δυναμώνετε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό σε βαθιά πιάτα και απολαμβάνετε ταυτόχρονα όλες τις διαφορετικές γεύσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...