Για οκτώ μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Υλικά

600 γραμμάρια κιμά χοιρινό

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

200 γραμμάρια ψωμί μουλιασμένο σε νερό

1 κουταλάκι σούπας ρίγανη

αλεύρι για το αλεύρωμα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλάτι, λίγο πιπέρι

Για τη σάλτσα κοπανιστής

1 κουταλάκι σούπας κοπανιστή

100 γραμμάρια ανθότυρο

100 γραμμάρια φέτα

1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά

Για το τσίπουρο με σαφράν

1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

1 κουταλάκι γλυκού στήμονες από σαφράν

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί ελαφρά μουλιασμένο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε καλά και επίμονα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Αφήνετε το μίγμα να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε άφθονο σπορέλαιο.

Για τη σάλτσα κοπανιστής: Ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό.

Απλώνετε τα ζεστά κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα κοπανιστής.

Για το σαφρανάτο τσίπουρο: Διαλύετε σε ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό το αλάτι και το ρίχνετε μέσα στο τσίπουρο. Προσθέτετε και τους στήμονες του σαφράν, κουνάτε καλά και αφήνετε να ωριμάσει για λίγες ώρες.

Θα πάρει μια ελαφριά κίτρινη απόχρωση. Το αλάτι θα το κάνει ελαφρώς πιπεράτο. Παγώνετε στο ψυγείο και το σερβίρετε σε μικρά σφηνάκια με τα κεφτεδάκια.