Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Μαγειρική
Για 10 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 180 λεπτά

Υλικά

- 3 κιλά χοιρινό μπούτι
- 2 πορτοκάλια (σε φέτες)
- Πατάτες (όσες θέλουμε σε φέτες)
- 1 φλιτζάνι νερό
- 7 κουταλάκια σούπας λιωμένο βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- Μισό φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- Γαρίφαλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο

Εκτέλεση

1. Πλένουμε το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βουτάμε το χοιρινό στο μείγμα.
Έπειτα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, γυρίζοντας –πάντως- συνέχεια πλευρές στο μπούτι ώστε η μαρινάδα να πάει παντού.

2. Την επόμενη μέρα, τοποθετούμε το μπούτι στο ταψί, χαράζουμε την επιφάνεια του σε ρόμβους με κοφτερό μαχαίρι, πασπαλίζουμε τα γαρίφαλα και προσθέτουμε τη μαρινάδα.
Έπειτα, απλώνουμε τις πατάτες (σε ροδέλες), τις φέτες πορτοκάλι και στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό.

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρεις περίπου ώρες. Κατά διαστήματα περιχύνουμε το κρέας με το ζουμί του από το ταψί και στο τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει στην επιφάνεια του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...