Μια ειδικός στον καθαρισμό σπιτιών αποκάλυψε όσα πρέπει να κάνετε για να διατηρείτε την οικίας σας τακτοποιημένη.  Για μερικούς ανθρώπους, ο καθαρισμός του σπιτιού είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος να περάσουν μερικές ώρες. Για άλλους ο καθαρισμός του σπιτιού αποτελεί μια άχαρη δουλειά και προσπαθούν να βρουν έξυπνες λύσεις.

Μπορούμε να μάθουμε πολλά από επαγγελματίες στον καθαρισμό στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να προσλάβουμε κάποιον. 

Μία ειδικός από την Rockstar Cleaning Crew μοιράστηκε πρόσφατα στο TikTok σημαντικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού, αν θέλουν ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι.

Σε ένα βίντεο στο TikTok με λεζάντα «Πώς να καθαρίζεις σαν επαγγελματίας», η εταιρεία καθαρισμού παρουσίασε μερικά απλά αλλά πολύτιμα κόλπα που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε στο σπίτι και προφανώς κάνουν θαύματα. Το βίντεο ξεκινά με μία επαγγελματία στον καθαρισμό να μπαίνει σε ένα ακατάστατο σπίτι, έτοιμη να αναλάβει τη δουλειά.

Η Νο1 συμβουλή των ειδικών για ένα τακτοποιημένο σπίτι

Η πρώτη συμβουλή, που αγαπούν οι επαγγελματίες, είναι πάντα να καθαρίζετε από ψηλά προς τα χαμηλά. Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε δωμάτιο και οποιαδήποτε συνθήκη.

Όσο πιο ψηλά ξεκινήσετε, τόσο περισσότερα υπολείμματα θα πέσουν στο έδαφος, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να σκουπίσετε, να σφουγγαρίσετε ή να καθαρίσετε εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα.

Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο, καθώς δεν θα χρειάζεται να επαναλάβετε καμία εργασία δύο φορές.

@rockstarcleaningcrew How to clean like a professional #cleaningserviceowner #cleaningboss #cleaningtiktok #CleanTok #howtoclean #professionalcleaning #professionalcleaners #contentcreator #rockstarcleaningcrew #tipsandtricks #fypage ♬ original sound - Rockstar Cleaning Crew 🤘🏻

Άλλες χρήσιμες συμβουλές

Η δεύτερη συμβουλή αφορά τον καθαρισμό του μπάνιου. Η επαγγελματίας στον καθαρισμό εξήγησε ότι όταν τελειώσετε με το σκούπισμα της τουαλέτας, πρέπει πάντα να κρεμάτε τη βούρτσα ανάμεσα στο κάθισμα και το καπάκι, αφήνοντάς τη να στεγνώσει πάνω από το νερό και να ελαχιστοποιήσετε τη μούχλα.

Ακόμα, στο μπάνιο, αν θέλετε αυτή τη λάμψη χωρίς ραβδώσεις στη γυάλινη πόρτα του ντους, θα πρέπει πραγματικά να αποφύγετε το καθαριστικό τζαμιών. Υπάρχει ένας άλλος συνδυασμός που προφανώς λειτουργεί ακόμα καλύτερα – υγρό πιάτων και ξέβγαλμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρίψετε το γυαλί και να το κάνετε να φαίνεται σαν καινούργιο. Και πρέπει πάντα να το κάνετε αυτό και στις δύο πλευρές του γυαλιού και όχι μόνο στη μία, για καλύτερα αποτελέσματα.

Αν έχετε ξύλινα πατώματα στο σπίτι, θα γνωρίζετε ότι το να τα κρατάτε καθαρά μπορεί να είναι εφιάλτης. Αλλά σύμφωνα με τον επαγγελματία, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε βραστό νερό όταν σφουγγαρίζετε, αλλά να επιλέγετε χλιαρό νερό από τη βρύση. 

Αυτό συμβαίνει επειδή το βραστό νερό μπορεί να δημιουργήσει ατμό που καταστρέφει τις ξύλινες επιφάνειες και αυξάνει ακόμη και τον κίνδυνο μούχλας, κάτι που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει.