Το πόσο ζεστά έχουν πάρει το ζήτημα της ανάπτυξης των ελληνικών ιπποδρομιών στον ΟΠΑΠ, επιβεβαιώνεται και από την πρόθεση των ανθρώπων του να ανεβάσουν την ποιότητα των ιπποδρομιών και να προσελκύσουν ακόμα και το διεθνές ενδιαφέρον επενδυτών και επαγγελματιών.

Πώς θα γίνει αυτό; Πρωτίστως από την προετοιμασία για να παρθεί από τη διεθνή ομοσπονδία το δικαίωμα διεξαγωγής ιπποδρομιών επιπέδου γκρουπ!

Είναι γεγονός πως για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στα άλογα χρειάζεσαι κούρσες με υψηλά έπαθλα. Χωρίς κούρσες γκρουπ είναι σχεδόν αδύνατο να φέρεις άλογα από το εξωτερικό για να τρέξουν στη χώρα σου.

Το δέλεαρ ήταν και είναι πάντα οι κούρσες με την εγκυρότητα των γκρουπ και τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα. Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να διοργανώσει τέτοιες κούρσες και αυτό η νέα εταιρεία, σε συνεργασία φυσικά με την Φίλιππο Ένωση, θέλει να το αλλάξει. Θέλει ουσιαστικά να βάλει τις ελληνικές ιπποδρομίες στον ευρωπαϊκό χάρτη και γιατί όχι αργότερα και στο διεθνή.

Κοινή πεποίθηση των ανθρώπων που πήραν τις τύχες των ελληνικών ιπποδρομιών στα χέρια τους, είναι η αναγκαιότητα διεθνούς αναγνώρισης και πιστοποίησης των διενεργούμενων ιπποδρομιών.

Μέχρι το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα έρθει το πράσινο φως για τη διοργάνωση ιπποδρομιών γκρουπ (αρχικά έστω γκρουπ 3), οπότε και στη νέα περίοδο μπορεί να έχουμε το μεγάλο μπαμ στο Μαρκόπουλο.

ΠΗΓΗ: http://ipodromos.gr/