Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Κουρτάκης για Novartis: «O Μητσοτάκης τους κάνει πλάκα - Ο Σαμαράς υπόσχονταν να τους πάει μέχρι τέλους και χαριεντίζονταν με το Νίκο Παππά»

Ο Μητσοτάκης άλλαξε τον νόμο, για να βγουν οι κουκούλες - Ο Σαμαράς χαριεντίζονταν με τον Παππά

Ελλάδα

Στις εξελίξεις γύρω από την άρση της προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis αλλά και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που έδωσε τη δυνατότητα για να βγουν οι «κουκούλες» από τους «ψευδομάρτυρες» αναφέρεται ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε τον νόμο, δίνοντας τη δυνατότητα να βγουν οι κουκούλες των ψευδομαρτύρων. Αυτό είναι πολιτική πράξη», τονίζει.

Και προσθέτει: «Ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχονταν να τους πάει μέχρι τέλους και χαριεντίζονταν με το Νίκο Παππά. Αυτό αποτελεί στην καλύτερη εκδοχή του πολιτική υποκρισία. Έχω την αίσθηση ότι ο Μητσοτακης τους κάνει πλάκα».

Στη συνέχεια, ο κύριος Κουρτάκης παραθέτει στην ανάρτησή του το απόσπασμα του νόμου που οδήγησε στη σημερινή εξέλιξη:

Στο καθεστώς της προστασίας μαρτύρων (άρθρο 218 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) δεν υπήρχε πρόβλεψη για το τι γίνεται μετά την παροχή προστασίας. Η κυβέρνηση προσέθεσε στο νέο ΚΠΔ που τέθηκε σε ισχύ την 1/5/2024, την παρ. 7 στο άρθρο 218 στην οποία ορίζεται: «Η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δύναται, οποτεδήποτε, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί με διάταξή του να τα τροποποιήσει ή να τα ανακαλέσει ή σε διαφορετική περίπτωση να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους, όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους.

«Αυτή η διάταξη επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους της υπόθεσης Novartis να καταθέσουν αιτήματα στους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι πρέπει να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση αυτή», αναφέρει επίσης ο Γιάννης Κουρτάκης και καταλήγει:

«Η πρώτη αντίδραση που λογικά αναμένουμε από κάποιους, είναι ότι καταργείται το καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Η απάντηση είναι ότι το καθεστώς προστασίας παραμένει άθικτο και παρέχεται σε μάρτυρες και όχι σε ψευδομάρτυρες».

Η ανάρτηση του Γιάννη Κουρτάκη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κω

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κέφαλος στην Κω. Η φωτιά έκαιγε κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία και λίγο πριν τις 16:30 εστάλη ...

Φόρτωση άρθρων...