Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο διάλογος των μηχανοδηγών που απέτρεψε τη σύγκρουση τρένων στους Αγίους Αναργύρους

Παρέμβαση εισαγγελέα για την παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων του προαστιακού - Διατάχθηκε έρευνα.

Ελλάδα

Στο περιστατικό με την παρ’ ολίγον σύγκρουση δύο τρένων κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων το πρωί της Παρασκευής, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος Μηχανοδηγών, Γιώργος Μανώλης.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων και μετά τα έργα υπογειοποίησης στα Σεπόλια. Η σύγκρουση αποφεύχθηκε από τύχη και χάρη στα αντανακλαστικά του μηχανοδηγού της 1210 που άκουσε από τον ασύρματο VHF τη συνομιλία του σταθμάρχη στο ΣΚΑ και την εντολή προς τον μηχανοδηγό της 1307.

«Τι κάνεις; Εγώ έχω ξεκινήσει, σταμάτα»

«Το συμβάν έγινε σήμερα το πρωί. Η αμαξοστοιχία 1210 ερχόμενη από Σταθμό Λαρίσης με κατεύθυνση προς τους Αγίους Αναργύρους κατά την πορεία της ο μηχανοδηγός, που είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου μας, άκουσε ότι η αμαξοστοιχία 1307 ανήγγειλε ότι έφυγε και πέρασε από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων. Πράγμα που σημαίνει ότι εισήλθε ή εισέρχεται στο κομμάτι που υπάρχει μονή γραμμή, που σημαίνει ότι ένα τρένο κινείται μετωπικά με το άλλο τρένο» ανέφερε o αντιπρόεδρος Μηχανοδηγών, μιλώντας στο «Live News» στο MEGA.

Και συνέχισε: «Ευτυχώς στο σημείο υπάρχουν επικοινωνίες καλές. Επικοινώνησε (ο μηχανοδηγός της 1210) με τον άλλον μηχανοδηγό (της 1307) και του είπε: ”Τι κάνεις; Εγώ έχω ήδη ξεκινήσει, σταμάτα!”. Σταμάτησαν ακαριαία και οι δύο αμαξοστοιχίες. Και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων, ο μηχανοδηγός της 1210 ήταν στο ύψος μίας διάβασης της μηχανογραφικής, η οποία είναι περίπου στο ένα χιλιόμετρο – χονδρικά- από εκεί που βρίσκονταν το άλλο τρένο.

Πρόκειται για ώρα αιχμής, οπότε υποθέτω ότι τα τρένα θα είχαν πολύ κόσμο», πρόσθεσε ο Γιώργος Μανώλης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει τηλεδιοίκηση το συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής απάντησε ότι δεν υπάρχει. «Από όσα γνωρίζουμε το τρένο που ξεκίνησε πρώτο ήταν αυτό που έρχονταν από την Αθήνα, από τον Σταθμό Λαρίσης, αυτό που διαπίστωσε την λανθασμένη εντολή», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των Μηχανοδηγών.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων - Διατάχθηκε έρευνα

Εντολή για διενέργεια ποινικής έρευνας για τα αίτια της παρ' ολίγον μετωπικής σύγκρουσης τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου το πρωί της Παρασκευής κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων, έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για προκαταρκτική έρευνα η οποία θα διενεργηθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Αγγελικής Τριανταφύλλου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, θα ζητηθούν πορίσματα του ΟΣΕ, ηχητικά ντοκουμέντα και θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες καταθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέταρτη φρεγάτα Belharra ανακοίνωσε ο Δένδιας - Θα εξοπλιστούν με πυραύλους «Scalp Naval» (Videos)

H καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ Belh@rra με το όνομα της «Νέαρχος» πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυ...

Φόρτωση άρθρων...