Παρασκευή
04 Οκτωβρίου 2024

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στις εργασίες του Athens Democracy Forum

Πολιτική

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, συμμετείχε στις εργασίες του Athens Democracy Forum. Πρόκειται για έναν σημαντικό μη κερδοσκοπικό θεσμό, που επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση της δημοκρατίας, και ιδρύθηκε από τον αμερικανικό δημοσιογραφικό όμιλο των New York Times.

Η «Συνέλευση των Βουλευτών» (“Caucus of Parliamentarians”), στην οποία συμμετείχε ο Τάσος Μπαρτζώκας ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου (PAM), επικεντρώθηκε στο ζήτημα της αμεσότερης και καλύτερης συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και τις δυνατότητες για μια καλύτερη διακυβέρνηση.

Στην παρέμβασή του σημείωσε, ότι η PAM συνιστά μια σημαντική κοινοβουλευτική συνεργασία για την ενίσχυση της διασύνδεσης, της ειρήνης, της ασφάλειας, της οικονομικής ολοκλήρωσης και της ευημερίας στις ευρω-μεσογειακές περιοχές και στις περιοχές του Κόλπου μέσω του έργου των εθνικών Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλά δημοκρατικά κράτη, όπως η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, στα πολιτικά κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι αυτή η κρίση εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς απειλεί την ανθεκτικότητα της δημοκρατικής διακυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάδυση λαϊκιστικών και ακραίων πολιτικών σχηματισμών.

Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι οι σύγχρονες δημοκρατίες, αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, όπως η κυβερνοασφάλεια, η κλιματική κρίση, η μετανάστευση, η οικονομική δυσπραγία, οι οποίες για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά απαιτούνται νέα εργαλεία και κοινωνικο-πολιτιστικά πρότυπα. Για το σκοπό αυτό, είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πολιτική διαμεσολάβηση, στην ενισχυμένη πολυμερή συνεργασία και σε ένα όραμα, που να αντανακλά την πραγματικότητα του σημερινού κόσμου και να απαντά στις ανάγκες των πολιτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαμαντοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ απαιτείται ηγεσία, αλλά και ηγετική ομάδα με γνώσεις, εμπειρίες, ικανότητες

Το τριπλό σχέδιό της για την Ελλάδα, την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ και την προοδευτική παράταξη παρουσίασε απόψε η Άννα Διαμαντοπούλου στη κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στην Αθήνα....

50 χρόνια ΝΔ: Από τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη - Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του κόμματος

Γεννήθηκε με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, εξελίχθηκε μαζί της, και μετά από 50 χρόνια πρωταγωνιστεί στο πολιτικό στερέωμα. Κυβερνά αυτοδύναμη για δεύτερη συνεχή θη...

Φόρτωση άρθρων...