Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Οι μητέρες της διπλανής πόρτας μιλούν για την καθημερινότητα τους

Μαμά... Η πρώτη μας και η πιο όμορφη μας λέξη

Ελλάδα

Η Γιορτή της Μητέρας, μια ημέρα αφιερωμένη στην τιμή και την εκτίμηση της μητρότητας, είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας προς τις μητέρες μας.

Του Λευτέρη Θεοδωρακόπουλου

Η Κατερίνα Θεού είναι μητέρα δύο παιδιών της Σοφιάνας και του Δημήτρη. Η Σοφιάννα είναι στο φάσμα του αυτισμού. Η Κατερίνα είναι δίπλα της και κάθε μέρα με την κόρη της κάνει κι αυτή τα βήματα της.

Η Δέσποινα Ανανιάδου είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός. Πριν λίγους μήνες γέννησε το αγοράκι της. Παρότι το παιδί της είναι έξι μηνών αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται κάθε μέρα Θεσσαλονίκη - Κίλκις για να θηλάσει το παιδί της

Η Αθηνά Δαμιανού είναι μονογονέας. Έχασε τον άντρα της πριν από λίγους μήνες. Η ίδια μεγαλώνει δύο παιδιά μικρά μόνη της με την βοήθεια των γονιών της.

Η Κατερίνα Θεού είναι ψυχολόγος στο Ίδρυμα Παπαμακάριστος.  Μιλώντας στους γονείς μέσω δίνει κατευθύνσεις πως να διαχειριστούν ανάλογη περίπτωση. Το μήνυμα που στέλνει είναι να μην φοβηθούν και να τολμήσουν να ζήσουν την κάθε στιγμή.

Η Δέσποινα Ανανιάδου μιλά για την περίπτωση της, έπαθε αποκόλληση κατά την διάρκεια της κύησης της και ρίσκαρε να  χάσει το μωρό της. Πήγαινε στην εργασία της καθώς δεν της έδιναν, όπως καταγγέλλει, την άδεια, μόνο 15 ημέρες και τίποτα άλλο.

Η Αθηνά Δαμιανού, που κλήθηκε να μεγαλώσει δύο παιδιά μόνη της, καταγγέλλει στο "Τώρα Μαζί" πως για 20 ευρώ της έκοψαν τα επιδόματα που όπως λέει δικαιούταν.

Αυτές είναι κάποιες από τις μητέρες της διπλανής πόρτας, που επιτελούν έργο, που μεγαλώνουν τους πολίτες του αύριο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευλογιά πιθήκων: Έξι εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της νόσου

Έξι εμβολιαστικά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού έναντι της νόσου Mpox. Ο εμβολιασμός έναντι του ιού mpox δεν αφ...

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε νέο κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ημέρες καθώς έρχονται νέος γύρος βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει τη χώρα μας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιά...

Φόρτωση άρθρων...