Δευτέρα
23 Σεπτεμβρίου 2024

Σύντομο καλοκαιρινό διάλειμμα: Υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει 33άρια και σκόνη

Ελλάδα
Tags: καιρός

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν την εβδομάδα που διανύουμε, εξαιτίας ενός φαινομένου που ονομάζεται «υποτροπικός αεροχείμαρρος». Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα μάλιστα, η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, την προσεχή Κυριακή. Μάλιστα, το φαινόμενο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, θα συνοδευτεί από αφρικανική σκόνη.

«Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα στη χώρα  μας  αφού ευνοείται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής εξαιτίας της θέσης του  υποτροπικού αεροχειμάρρου ( ποτάμι αέρα στην τροπόπαυση )», σημειώνει σε ανάρτηση σου του ο μετεωρολόγος.

Ο ίδιος τονίζει ότι «οι πιο θερμές ημέρες φαίνονται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 32-33 βαθμούς σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, τα Δωδεκάνησα και η κεντρική Μακεδονία. Επίσης, τους 30-31 βαθμούς θα ξεπεράσει η Αττική, η Πελοπόννησος ,η Εύβοια, το ανατολικό Αιγαίο».

Κλείνοντας ο Γιώργος Τσατραφύλλιας διευκρινίζει πως «αυτές τις ημέρες η θερμοκρασιακή ανωμαλία θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς! Από την Κυριακή ο υδράργυρος  θα παρουσιάσει πτώση, ενώ αξιόλογες  βροχές δεν φαίνονται μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη!»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκκενώνεται η δομή του Σχιστού μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου και τη διαρροή αερίου

Σε εκκένωση της δομής μεταναστών του Σχιστού προχωρούν οι Αρχές, έπειτα από την ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε υγραέριο στο ύψος του Κοιμητηρίου, στο ρεύμα προς Κερατσίνι. Σύμ...

Σε έξαρση οι ιώσεις μετά το άνοιγμα των σχολείων – Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

Το άνοιγμα των σχολείων έφερε και έξαρση των ιώσεων. Μετά το πρώτο κουδούνι την εμφάνισή τους έκαναν στα σχολεία οι ιώσεις, ο κορωνοϊός αλλά και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με ...

Φόρτωση άρθρων...