Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Πόσο κόστισε στην ΕΡΤ η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision

Media
Tags: Eurovision

Ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision εκτός από αξιόλογα τραγούδια προσέφερε στο τηλεοπτικό κοινό και αρκετά παρασκηνιακά ευτράπελα. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1956 και από τότε, οι απανταχού θαυμαστές της Eurovision, ανυπομονούν όλο το χρόνο για την διοργάνωση.

Ο φετινός διαγωνισμός ο οποίος διοργανώθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας από τον Πέμπτη 9 Μαΐου έως και το Σάββατο 11 Μαΐου προκάλεσε ποικίλα σχόλια τόσο για το περιστατικό το οποίο βαραίνει τον Joost Klein, εκπρόσωπο της Ολλανδίας, όσο για τα όσα συνέβησαν με την Ισραηλινή συμμετοχή αλλά και για τα… χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Μαρίνα Σάττι η οποία έριξε το… «ZARI» της, αλλά δεν κατάφερε να μπει στην τελική δεκάδα.

Μαρίνα Σάττι και «ZARI» βρέθηκαν στην 11η θέση και πριν καλά – καλά η ελληνική αποστολή επιστρέψει στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει τα σχόλια για το πόσο κόστισε αυτή η συμμετοχή.

Το κόστος της ελληνικής συμμετοχής

Πόσο κόστισε όμως στην ΕΡΤ η φετινή συμμετοχή στη Eurovision; Το κόστος της ελληνικής συμμετοχής ξεπερνά τα 180.000 ευρώ σύμφωνα με την σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και το booth από το οποίο ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα μετέδωσαν τον διαγωνισμό έπρεπε να ενοικιαστεί από την ΕΡΤ. Η ενοικίαση του booth βάρυνε την ΕΡΤ με το ποσό των 9.870 ευρώ.

Φυσικά αυτά δεν είναι τα μόνα ποσά τα οποία κλήθηκε η ΕΡΤ να πληρώσει καθώς στο προηγούμενο ποσό πρέπει να προστεθούν και οι αμοιβές της αποστολής που βρέθηκε στο Μάλμο της Σουηδίας, το παράβολο της συμμετοχής της ΕΡΤ (το οποίο ξεπερνά τις 70.000 ευρώ) αλλά και όσα πληρώθηκαν στην δισκογραφική εταιρεία της Μαρίνας Σάττι για την προώθηση του τραγουδιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15-09-2024)

Πλήρη δράση περιλαμβάνει το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι επιλογές: 02:00 Novasports 6HD WTA 500 Γκουανταλαχάρα, Ημιτελικοί τένις 05:...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17-09-2024)

Τα παιχνίδια, με τα οποία ανοίγει η αυλαία της League Phase του ανανεωμένου Champions League, το φιλικό της μπασκετικής ΑΕΚ με τη Φενερμπαχτσέ και το ματς της ανδρικής ομάδας βόλεϊ...

Φόρτωση άρθρων...