Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ο εφοπλιστής επικεφαλής της Κουμουνδούρου που επιχειρεί να μιμηθεί τον Ανδρέα

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να μετατρέψει το κόμμα του σε ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως δήλωσε πριν από κάτι... ώρες, χρειαζόμαστε έναν Ανδρέα Παπανδρέου για να επανέλθουμε στα... ίσια μας!

Προφανώς, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (γεννήθηκε το 1988 όταν τελείωνε ουσιαστικά ο πολιτικός κύκλος του Ανδρέα Παπανδρέου) δεν έχει διαβάσει ή δεν έχει καταλάβει τίποτα για την πορεία χρεοκοπίας που ξεκίνησε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρέλαβε το δημόσιο χρέος από τη Νέα Δημοκρατία στο 33% το 1981 και το παρέδωσε σχεδόν στο 100% το 1990! Ήταν τότε που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέλαβε "να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά", μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς είχε φροντίσει το ΠΑΣΟΚ να κλείσει τον δρόμο προς την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, η οποία ερχόταν με... φόρα.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μπροστά από την εποχή του και τελικώς το... μοιραίο επήλθε και η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού αρκετά αργότερα. Ούτε οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ούτε οι κυβερνήσεις Καραμανλή της περιόδου 2004-2009 μπόρεσαν να αποτρέψουν το τσουνάμι, το οποίο σάρωσε τα πάντα. Και φυσικά, το 2009 ένας άλλος Παπανδρέου, ο Γιώργος, μίλησε για τους διεφθαρμένους Έλληνες και για τα... άφθονα λεφτά που υπήρχαν. Έτσι του είπε να πει  κυρία Λούκα Κατσέλη παρουσιάζοντας τη λίστα χρεοκοπημένων εταιρειών που χρωστούσαν στην Εφορία 40 δισ. ευρώ. Φυσικά, από αυτά ένα μονοψήφιο ποσοστό εισπράχθηκαν, η χώρα έφτασε στο μοιραίο με αφορμή και την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ και έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε κακήν κακώς από την πρωθυπουργία το Νοέμβριο του 2011. Δηλαδή, "έφαγε το κεφάλι του", καθώς έπεσε "θύμα" των ανόητων προεκλογικών του υποσχέσεων, αντί να πει την αλήθεια προς τους πολίτες. Μερικά χρόνια μετά τον "μάγο" ΓΑΠ ήρθε ένας άλλος "μάγος", ο Αλέξης Τσίπρας για να... σκίσει τα μνημόνια και γενικώς να υποσχεθεί πράγματα ανεφάρμοστα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και είδαμε όλοι πώς... σκίζονται τα μνημόνια και δίνεται η... ελπίδα στους πολίτες!

Ο κεφαλαιοκράτης Κασσελάκης που συνεχίζει τον πολυτελή βίο του μετά του συζύγου του, είναι τόσο Αριστερός, όσο ο Μέσι είναι παρτενέρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς!!! Το περασμένο Σάββατο εθεάθη να διασκεδάζει υπό τους ήχους των τραγουδιών του Κωνσταντίνου Αργυρού εντός σουίτας! Αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να πείσει τους συντρόφους του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερό κόμμα έχοντας ως αρχηγό έναν σόουμαν που ήρθε από τις ΗΠΑ για να... μάθει στους "πελάτες" του αριστερού αφηγήματος, ότι μπορεί να κάνει μια ειρηνική... καπιταλιστική επανάσταση για το καλό των μαζών! Είναι σαν να πει ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι θα μιλήσει στη μεγάλη αίθουσα του... σοβιέτ Περισσού, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα του για την αταξική κοινωνία! Έλα... Τάιλερ στον τόπο σου!

Ο Κασσελάκης ακόμη και αν βλέπει ότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν ως δεύτερο κόμμα, τρέμει στο ενδεχόμενο να κινηθεί κάτω από το 17,83% που ήταν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του περυσινού Ιουνίου. Όσοι έχουν παραμείνει στο κόμμα θα αρχίσουν να.. γκρινιάζουν για την ανεπάρκεια του να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Επιπλέον, αν νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα κόμμα όπου μπορεί να εξελιχθεί σε παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, αυτό σίγουρα θα κάνει τον αρχηγό Νίκο Ανδρουλάκη, να βγάλει... σπυράκια! Κεφαλαιοκράτης χωρίς να έχει υποβάλει πόθεν έσχες, με "φουσκωμένους" λογαριασμούς από τις  επενδύσεις (και μπράβο), με βίλες στην Εκάλη και τις Σπέτσες, με πολυτελέστατο σπίτι στο Κολωνάκι σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (μπράβο, να το χαίρεται), με ταξίδια αναψυχής δεξιά και αριστερά με τον σύζυγο, με τον Ανδρέα Παπανδρέου και με τον Πολάκη, ε, όλα αυτά μαζί δεν γίνονται! Ο ίδιος και το κόμμα του θυμίζουν... τσίρκο που περιοδεύει σε πανηγύρια ανά την Ελλάδα!

Ο Κασσελάκης ζει ιστορικές αντιφάσεις μέσα στο κόμμα του, επιδιώκει να λάβει ένα ποσοστό... επιβίωσης στις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις, ώστε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα "τσιμπάει" κυρίως από το Κέντρο και προς τα δεξιά. Πιστεύει ότι αν ξεκινήσει τώρα μια τέτοια τακτική, το 2031 ίσως πλησιάσει σε ποσοστό τη Νέα Δημοκρατία. Για το 2027, μάλλον δεν θα... προκάνει, καθώς ο Μητσοτάκης έχει πολλά και ισχυρά "ατού", ενώ το θέμα της ακρίβειας, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έχει αφομοιωθεί από το εκλογικό σώμα. Με το Χρηματιστήριο σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά, τις τιμές των ακινήτων να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και με έργα σε ολόκληρη τη χώρα που θα έχουν οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας ακόμη και κάτω από το 8%, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον καπιταλιστή της Κουμουνδούρου να αποκτήσει βηματισμό εξουσίας έως το 2027. Βέβαια, όλα τα παραπάνω τελούν υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξει κάποιο παγκόσμιο σοκ που θα μπορούσε να επιδράσει άκρως αρνητικά στο εγχώριο οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό.

Βέβαια, ο Κασσελάκης ποντάρει στην αφέλεια ενός σημαντικού τμήματος του εκλογικού σώματος, που τον βλέπει ως... influencer και γραφικό διασκεδαστή στα social media, παρά ως υποψήφιο πρωθυπουργό μιας χώρας που έχει μπροστά της μακρύ δρόμο, για να τιθασεύσει το δημόσιο χρέος και να επαναφέρει τις δημοσιονομικές ισορροπίες. 

Γιατί αν στο μυαλό του είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι παροχές της χρεοκοπίας, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή έχει αποφασίσει να πάρει τον τίτλο του κορυφαίου λαϊκιστή και τυχοδιώκτη πολιτικού από τον Τσίπρα χωρίς να εφαρμόσει τίποτα απ΄ όλα αυτά ή θα πάει να τα εφαρμόσει και στο τέλος, ο λαός θα χτυπάει για ακόμη μία φορά το κεφάλι του στον τοίχο!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ποιες εισηγήσεις του πέρασαν και ποιες όχι για τις αλλαγές στο καταστατικό

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε ποιες προτάσεις θα «προχωρήσουν» κ...

Ο Κ. Μητσοτάκης έπαιξε ποδοσφαιράκι στην 88η ΔΕΘ – “Είμαι Ολυμπιακός, αλλά εδώ έπρεπε να πω ΠΑΟΚ”

Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι έπαιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ, στο περίπτερο της Λειψίας που έχει εξαιρετικές αποδόσεις στη Μπουντεσλιγκα και είναι αδελφοποιημέν...

Φόρτωση άρθρων...