Πέμπτη
17 Οκτωβρίου 2024

Οι επιτυχίες στην οικονομία... εξοργίζουν το αντι-μητσοτακικό μπλοκ

Παρασκήνιο

Ο Καραμανλής με τον Σαμαρά είναι... μουτρωμένοι με τον Κυριάκο, ο αναβαπτισμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης... ονειρεύεται ότι θα... διώξει τον πρωθυπουργό και την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός του κράτους πάει... σφαίρα!

Κάποιοι θα χρειαστούν... ηρεμιστικά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, γιατί δεν είναι και εύκολο πράγμα να... χωνέψουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού τείνει να μηδενιστεί, η χώρα έχει την... άνεση να εξοφλεί πρόωρα τους πιστωτές της με κάμποσα δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή "τρέχουν" επενδύσεις και περισσεύουν λεφτά για παροχές! Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχει ανάπτυξη, γίνονται επενδύσεις, περισσότεροι πολίτες πληρώνουν μέσω... POS και τα λοιπά! Επιπλέον, στα παραπάνω  να προσθέσουμε και μια δημοπρασία πενταετών ομολόγων που διενεργήθηκε χθες με επιτόκιο 2,38%, το οποίο είναι χαμηλότερο από τους αντίστοιχους γαλλικούς και ιταλικούς τίτλους!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Άντε τώρα, μετά από όλα τα παραπάνω, να είσαι ο Σαμαράς και να βλέπεις τον Μητσοτάκη να κρατάει τα ηνία της χώρας, να ξεχωρίζει σε σχέση με τους άλλους στις δημοσκοπήσεις και να προβάλλει ως φαβορί έστω και σε κυβέρνηση συνεργασίας το 2027! Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

Ακούς εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πηγαίνει για τρίτη τετραετία πρωθυπουργός! Πρωτάκουστα πράγματα που δεν... χωνεύονται ούτε με ένα κασόνι... Coca Cola Zero σε γυάλινη συσκευασία, που πρέπει να πιεις κάθε μπουκάλι... μέχρι τέλους! Να προσθέσουμε επίσης και το γεγονός ότι χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της Ιντιάνα, Έρικ Χόλκομπ και με τον απερχόμενο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος μας αφήνει σε λίγο καιρό.

Ο κ. Χόλκομπ είναι επικεφαλής αμερικανικής αντιπροσωπείας που ταξίδεψε στη χώρα μας, μαζί με εκπροσώπους από τις Πολιτείες  της Καλιφόρνιας, του Κονέκτικατ, του Ιλινόις, του Κεντάκι, του Μιζούρι και του Οχάιο που επίσης ήταν παρόντες στη συνάντηση. Το αντικείμενο συζήτησης δεν ήταν φυσικά οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή η... κουβεντούλα του Σαμαρά με τον Νίκο Παππά! Οι δύο πλευρές συζήτησαν αναλυτικά για θέματα που σχετίζονται με προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην πατρίδα μας, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν διαχρονικά τον μεγαλύτερο στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας. Αναμφίβολα, για να έρθουν οι άλλοι από τις ΗΠΑ, σημαίνει ότι υπάρχει από πίσω ένας ολόκληρος μηχανισμός που έχει λάβει αποφάσεις επενδυτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα του... Μητσοτάκη! Εκεί... καταντήσαμε! Πάμε παρακάτω...

Χθες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο, από τα οποία προκύπτει υπέρβαση της... υπερβάσεως σε πρωτογενές πλεόνασμα και φορολογικά έσοδα. Το πρωτογενές πλεόνασμα έχει εκτιναχθεί στα 8,743 δισ. ευρώ, αν και 2,582 δισ. ευρώ αφορούν τον περυσινό προϋπολογισμό. Αλλά και πάλι, προκύπτει... φρέσκος "αέρας" 216 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί. Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού ήταν αυξημένα κατά 3,61 δισ. ευρώ και η καθαρή αύξηση των φορολογικών εσόδων ανέρεχται σε 1,952 δισ. ευρώ, αν αφαιρεθούν οι επιστροφές προς φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Άσε που έχει πέσει... πείνα και τον Σεπτέμβριο είχαμε... ουρανοκατέβατα έσοδα 700 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων ποσών για φόρους από φυσικά και νομικά πρόσωπα, χωρίς να έχουν αυξηθεί οι φορολογικοί συντελεστές.

Τα προαναφερόμενα δεν είναι "ξερά" οικονομικά, αλλά έχουν και πολιτικό δια ταύτα. Είναι αρκετά ώστε να βγουν στο "αντάρτικο" αρκετοί... επώνυμοι Νεοδημοκράτες! Τους συστήνουμε να διοργανώσουν συναυλία στο Καλλιμάρμαρο πλαισιωμένοι από τους... Παππάδες του ΣΥΡΙΖΑ, την Κωνσταντοπούλου, τον Βελόπουλο, τον Κουτσούμπα, τον Νατσιό και τα υπόλοιπα πολιτικά "ρετάλια" που θέλουν να γίνουν πολιτικές "φίρμες". Τους συστήνουμε δε, να κραυγάζουν με... πάθος και περισσή ζήλια, το γνωστό σύνθημα, Μητσοτάκη... αγαπιέσαι! Να πούμε σε όλους αυτούς τους εγωιστές, εγωπαθείς και κομπλεξικούς, ότι η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική πρόοδος της χώρας, μετά τη μεγάλη δοκιμασία των προηγούμενων ετών, είναι πέρα και πάνω από τακτικισμούς, μικροπρέπειες και προσωπικό... γινάτι! Άντε... γεια!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο Ανδρουλάκης πρέπει να διαβάσει την έκθεση του οίκου Fitch για την ελληνική οικονομία και τον... Μητσοτάκη

Χθες, ο οίκος αξιολόγησης Fitch δημοσιοποίησε έκθεση με τις εκτιμήσεις για την Ελλάδα, οι οποίες πρέπει να τύχουν βαθύτερης και πιο... διεισδυτικής ανάλυσης και σκέψης όχι μόνο από...

ΣΥΡΙΖΑ: Τελικό ξεκαθάρισμα στο Συνέδριο – Τι έγινε στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕ

Η μεγάλη σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από σήμερα. Η Θεοδώρα Τζάκρη με την ομιλία της «στοίχισε» τους πάντες απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη αφού εκτός από τους «87», έβαλε κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...