Για ακόμα μία φορά είναι τεταμένη η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης άφησε αιχμές κατά των «87» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

«Τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκηπα εσείς οι 87, 100, αν έρθει όμως κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής Χανίων εξέφρασε τη δυσφορία του για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Στέφανου Κασσελάκη από τα μέλη του κομματικού οργάνου και απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στους «87» φέρεται να υποστήριξε ότι «την έχετε κάνει τη μ@@@@@α σας και τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκιπα εσείς οι 87, οι 100».

«Αν έρθει όμως κανονικός κόσμος να ψηφίσει, ''αυτό το πράγμα'' πρόεδρος δεν βγαίνει», φαίνεται να είπε Παύλος Πολάκης. 

Αυτή η τοποθέτηση του βουλευτή Χανίων έρχεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την ιστοσελίδα του πρώην προέδρου, όπου οι εγγραφές είναι αρκετές χιλιάδες, αλλά και έπειτα από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις για νέα διάσπαση σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι τελικά υποψήφιος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προχωρήσει σε «πολιτική καταδίκη» του Στέφανου Κασσελάκη, πρώτον για την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τα περί αμεσοδημοκρατίας και δεύτερον για την διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιούργησε.

Τζάκρη: Απαράδεκτο να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα η ΠΓ για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη

Στη συνεδρίαση πήρε τον λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτο να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη εν μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά». Μάλιστα, διερωτήθηκε «αν υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο και αν ναι, να παρουσιαστεί αλλά και ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών».

Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη ρώτησε την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, αναφορικά με το ποιος έδωσε εντολή στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την έκδοση δελτίου με την φρασεολογία «αμετάκλητη και μη εφαρμοστέα απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Η Ράνια Σβίγγκου φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτή που έδωσε την εντολή στο Γραφείο Τύπου για αυτήν την ανακοίνωση. Ισχυρίστηκε ότι το έκανε το Γραφείο Τύπου και μάλιστα ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Ραγκούσης: Ο Κασσελάκης επιδιώκει απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή». Αυτό ακριβώς τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή είναι μία «διαδεδομένη στρατηγική στον χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες».

Διερωτήθηκε «υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα ερωτήματα είπε ότι δεν είναι ούτε η αρμοδιότητα του συνεδρίου, ούτε η απόφαση απόρριψης υποψηφιότητας του Κασσελάκη.

«Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης», υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Γεροβασίλη: Plab B η πλατφόρμα του Κασσελάκη για να κάνει δικό του κόμμα

Στο ίδιο πλαίσιο με τον Γιάννη Ραγκούση κινήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει»».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση» του έκπτωτου προέδρου.

Η Όλγα Γεροβασίλη προσπαθώντας να παρουσιάσει τις εσωκομματικές πολιτικές του Στέφανου Κασσελάκη φέρεται να είπε ότι τα κάνει όλα αυτά «ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή ή το plab b το οποίο δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα».

Θεοχαρόπουλος: Απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των «Kasselistas» στην Κεντρική Επιτροπή

Τους προπηλακισμούς των «Kasselistas» στην Κεντρική Επιτροπή κατήγγειλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην ΚΕ, στις οργανώσεις στον προσυνεδριακό διάλογο και παντού. Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ρήγας: Mπορεί να καταθέσει οποίος θέλει υποψηφιότητα στο συνέδριο

«Κάναμε προσπάθεια για να μη συνεχίσει η εσωστρέφεια του κόμματος και να προχωρήσουμε ομαλά στις διαδικασίες. Ο διχασμός είναι μεγάλος και δεν χρειάζεται η ΠΓ από εδώ και πέρα να τροφοδοτεί τα προβλήματα», τόνισε ο Πάνος Ρήγας, συμπληρώνοντας πως «το συνέδριο θα τα λύσει όλα».

«Επίσης, έχει πολύ μεγάλη σημασία από εδώ κι πέρα η δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για μένα και η δράση του κόμματος να είναι σε πολιτικό επίδικο και να μην υπάρχει σε δημόσια σφαίρα η εσωστρέφεια» συνέχισε ο κ. Ρήγας. «Έχω καταδικάσει όλα τα έκτροπα στην Κεντρική Επιτροπή που δεν τιμούν το κόμμα. Από μένα είναι καταδικαστέα τα πάντα», υποστήριξε ο ίδιος, καταλήγοντας πως «μπορεί  να καταθέσει οποίος θέλει υποψηφιότητα οποίος στο συνέδριο. Η οποία πλειοψηφία που διαμορφώνεται στο Συνέδριο, αποφασίζει τα πάντα», κατέληξε ο κύριος Ρήγας.

«Το κόμμα θα απαντάει στις προκλήσεις των υποψηφίων. Δεν αποσύρθηκε το εξώδικο. Το σάιτ του Στέφανου Κασσελάκη είναι προσπάθεια δημιουργίας κόμματος» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

«Με αποφεύγουν οι γείτονες γιατί με λυπούνται» ανέφερε ο Νίκος Σκορίνης.