Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Πώς θα διεξαχθεί το debate των υποψηφίων προέδρων

Παρασκήνιο

Σε συμφωνία για τους όρους διεξαγωγής του debate κατέληξαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. Ως γνωστόν η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν έξι θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική, άμυνα, Ευρωπαϊκή Ένωση
  4. Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα πέντε φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά παίρνουν τον λόγο. Η τηλεμαχία θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κουμουνδούρου και οι γαμπροί της Ευτυχίας

Εντός και πέριξ της καταταλαιπωρημένης Κουμουνδούρου ένας-ένας (και μία-μία) «οι γαμπροί της Ευτυχίας» (όπου «ευτυχία» η προεδρική καρέκλα του 7ου ορόφου) αρχίζουν να ανακρούουν πρ...

ΣΥΡΙΖΑ: Η «αποκαθήλωση» του Κασσελάκη και από την ιστοσελίδα του κόμματος (εικόνα)

Ο έκπτωτος Κασσελάκης, ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πια ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Ειδικότερα, όπως ανα...

Φόρτωση άρθρων...