Το κύμα των κρουσμάτων, των εισαγωγών σε ΜΕΘ αλλά και οι διασωληνώσεις βρίσκονται ήδη σε φθίνουσα πορεία και βάση των επιστημονικών στατιστικών μοντέλων η ύφεση αυτή αναμένεται να συνεχισθεί και τις επόμενες δέκα μέρες. Κυρίως γιατί επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των ειδικών, πως παρά τον σοκαριστικό αριθμό των κρουσμάτων με την μετάλλαξη «Όμικρον» οι επιπτώσεις είναι σχετικά πιο ήπιες για την πλειοψηφία όσων νοσούν. Ενώ παράλληλα, εφόσον τελικά η «Όμικρον» επικρατήσει της μετάλλαξης «Δέλτα» θα περιορισθεί κατά πολύ και η επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Μακάρι αυτή η εικόνα να συνεχισθεί, γιατί μετά από όσα είδαμε τα δύο τελευταία δύο χρόνια, θα ήταν καλό να κρατούμε και μικρό καλάθι…
@ Πολλά ήταν τα νεύρα στο εσωτερικού του Μαξίμου όπως μαθαίνουμε για τις υπουργικές παραφωνίες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις δημόσιες και δη τηλεοπτικές εμφανίσεις τους και σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα για την πανδημία. Και δεν έχει άδικο και Μητσοτάκης να «τρελαίνεται» όταν ο ίδιος στις δημόσιες δηλώσεις του για την πανδημία, πάντα ήταν εξαιρετικά φειδωλός και προσεκτικός.
Σε αντίθεση με πλειάδα υπουργών που φλυαρούν ασκόπως δημόσια, τραυματίζοντας και επικοινωνιακά την κυβερνητική προσπάθεια.
@ Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση με το λουκέτο στην «Αυγή» που στην ούγια φέρει, φαρδιά – πλατιά, την υπογραφή Αλέξης Τσίπρας.
Και δεν αναφερόμαστε στο επιχειρηματικό κομμάτι, αφού έτσι και αλλιώς πρόκειται για μια χρεοκοπημένη εκδοτική προσπάθεια, η οποία απλά πήρε κάποιες ανάσες επί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τότε που όλοι οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες «αγαπήσανε» ξαφνικά την «Αυγή» και κάνανε… ουρά για να διαφημισθούν σε μια εφημερίδα των 800 φύλλων.
Αλλά στο γεγονός πως πολιτικά αποκαλύφθηκε, ξανά και δημόσια, τι εστί ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από όλα αυτά, ο αδύναμος να επιβάλει «καθαρές λύσεις» Αλέξης Τσίπρας, παρέπεμψε την υπόθεση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που θα συνεδριάσει σήμερα, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα μπει οριστικά λουκέτο στο καθημερινό φύλλο.
Οι αντιδράσεις πάντως είναι τεράστιες τόσο από το δημοσιογραφικό κόσμο και τους εργαζόμενους της ιστορικής εφημερίδας, όσο και από πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της συγκεκριμένης επιλογής.
@ Κυκλοφορεί εντόνως ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, από τότε που τα έσπασε με το καθεστώς της Κουμουνδούρου, έχει αρχίσει να λοξοκοιτά προς την Χαριλάου Τρικούπη.
Η σχετική φημολογία ενισχύθηκε μετα από ένα άρθρο του στο αναφέρει μεταξύ άλλων: ότι ζούμε μέρες 1977, τοποθετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της Ένωσης Κέντρου και το ΚΙΝΑΛ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Όταν, δηλαδή, αντιστράφηκαν οι συσχετισμοί και το ΠΑΣΟΚ έγινε κυρίαρχη δύναμη.
Φανταζόμαστε βεβαίως πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν θα πέσει στην λούμπα, και δεν θα υιοθετήσει το γνωστό και για τις ακραίες κομμουνιστικές του καταβολές, «ορφανό» του Τσίπρα.
@ Σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί στη Χίο, στην περίπτωση που ο Γιώργος Καμίνης θέσει τελικά υποψηφιότητα στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι μπορεί να μην έχει βουλευτή το ΚΙΝΑΛ στο νησί της μαστίχας, όμως στις εκλογές του 2019 το κόμμα έλαβε 15%. Με δεδομένη την δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, θεωρείται πολύ πιθανό στην επόμενες εθνικές εκλογές να εκλέξει βουλευτή.
Όπως πληροφορούμαστε, υποψήφιος θα είναι και ο πρώην βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
@ Σε επ' αόριστο πάγωμα οδηγούνται οι έρευνες υδρογονανθράκων στα δύο θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία των εταιρειών Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει φέτος στη διενέργεια σεισμικών καταγραφών, όπως προβλεπόταν στη σύμβαση παραχώρησης. Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία επέδωσε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων το workplan της στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Κρήτη, κατά το επίμαχο διάστημα του φετινού χειμώνα.
Σε διεθνές επίπεδο πάντως, οι εταιρείες στρέφουν τις επενδύσεις τους σε πιο ώριμα και προχωρημένα κοιτάσματα, όπως έκανε πρόσφατα η γαλλική Total, η οποία εξαγόρασε στο Ιράκ μεγάλο αριθμό κοιτασμάτων, στα οποία η εξόρυξη είναι ευκολότερη και φθηνότερη, ενώ και το πολιτικό ρίσκο θεωρείται μικρότερο, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ή κοινωνικές αντιδράσεις στις εξορύξεις.
@ Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε o διαγωνισμός για το ψηφιακό έργο-μαμούθ του Κτηματολογίου, που αφορά την ψηφιοποίηση των αρχείων του συνόλου των 390 Υποθηκοφυλακείων της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 310 εκατ. ευρώ.
Στην κούρσα για τα επιμέρους τμήματα του έργου μπήκαν οι τρεις μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι (OTE, Vodafone, Wind), εταιρείες πληροφορικής αλλά και όμιλοι που μέχρι τώρα δεν είχαν παρουσία σε ψηφιακά έργα.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές υπέβαλλαν o OTE, η Wind με την αμερικανική εταιρεία Iron Mountain, η Vodafone με τις Cosmos Business Systems, Geoanalysis και Q&R, ο όμιλος Μυτιληναίος με τις εταιρείες Globitel και Master AE, η Unisystems με την ONEX και η Intrasoft International με την Profile.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ψηφιοποίηση του συνόλου των αρχείων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών και του συστήματος ενεχύρων, καθώς και η υλοποίηση ηλεκτρονικών εφαρμογών και Πληροφοριακού Συστήματος, στο οποίο και θα διατηρείται το ψηφιακό αρχείο.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις