Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία, η οποία εγκρίθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα παράσχει άμεση στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων αντιτεθωρακισμένων, αντιαεροπορικών συστημάτων και φορητών όπλων, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξουσιοδότησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παράσχει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία ύψους έως και 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων. 

Τα κεφάλαια θα καλύπτουν οπλισμό, στρατιωτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση καθώς οι Ουκρανοί επιδιώκουν να αποκρούσουν τη ρωσική εισβολή.

Η νέα αυτή κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης υποστήριξης των ΗΠΑ με τη μορφή παροχής βοήθειας και επιβολής κυρώσεων. Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε βοήθεια είχαν παρασχεθεί στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να υπογράψει το νομοσχέδιο για τις δαπάνες με την πρόσθετη βοήθεια όταν το παραλάβει την επόμενη εβδομάδα.