Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: Ο Μελανσόν ετοιμάζει νομοσχέδιο που καταργεί τον νόμο Μακρόν για τις συντάξεις

Το γαλλικό αριστερό κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI) θα καταθέσει τροπολογία την Τρίτη για να καταργήσει τις αμφισβητούμενες συνταξιοδοτικές αλλαγές στη Γαλλία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και να αντιστρέψει την αύξηση της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από 62, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Η ακύρωση της μεταρρύθμισης – η οποία έχει στόχο την προστασία των οικονομικών του κράτους και την ενίσχυση της παραγωγικότητας – είναι ένα από τα κύρια έργα του αριστερού στρατοπέδου της Γαλλίας που αναδείχθηκε ως η ισχυρότερη δύναμη από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα, αλλά χωρίς πλειοψηφία.

«Θα υποβάλουμε, σήμερα, μια νομική πρόταση για την ακύρωση των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η Ματίλντ Πανό, επικεφαλής του κόμματος του Ζαν Λικ Μελανσόν στην Κάτω Βουλή, στο ραδιόφωνο France Inter.

Η μεταρρύθμιση οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους πέρυσι, λόγω της ευρείας αντίθεσης των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο του LFI, το οποίο είναι απίθανο να ψηφιστεί πριν από τον Σεπτέμβριο, θα χρειαζόταν την υποστήριξη νομοθετών πέρα ​​από τον αριστερό συνασπισμό του Νέου Λαϊκού Μετώπου για να υπερψηφιστεί.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν είχε επίσης κάνει εκστρατεία για τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ το κεντρώο μπλοκ του προέδρου Μακρόν και άλλοι κεντροδεξιοί πολιτικοί δήλωσαν ότι θα ήταν αντίθετοι σε μια τέτοια κίνηση.

Η Γαλλία παραμένει σε κοινοβουλευτικό αδιέξοδο μετά την απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει εκλογές, με την τρέχουσα κυβέρνηση πιθανότατα να ασκεί τα καθήκοντά της όλο το καλοκαίρι με υπηρεσιακή ιδιότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Κοστιαντινίφκα της ανατολικής Ουκρανίας

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις της πόλης Κοστιαντινίφκα, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Βαντίμ Φιλά...

Η Ουκρανία έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας

Η Ουκρανία έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στη ρωσική περιφέρεια Βορονέζ στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα ουκρανική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι το Κίεβ...

Φόρτωση άρθρων...