Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Η Τουρκία έπληξε στόχους του PKK σε Ιράκ και Συρία

Πλανήτης

Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, τα ξημερώματα ότι βομβαρδίστηκαν «32 στόχοι», θέσεις του PKK και συμμάχων του, στο βόρειο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας, μερικές ώρες μετά την επίθεση στην Αγκυρα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και αποδόθηκε στο κουρδικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα από τις τουρκικές αρχές.

«Οπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία (…) και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας πως «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, δήλωσε χθες πως οι δράστες της επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα είναι «πολύ πιθανό» να ήταν μέλη του PKΚ. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ, τα πέντε θύματα της επίθεσης ήταν τέσσερις εργαζόμενοι της τουρκικής βιομηχανίας του αμυντικού τομέα TUSAS και οδηγός ταξί.

Οι δράστες –άνδρας και γυναίκα– «εξουδετερώθηκαν» (σ.σ. σκοτώθηκαν), κατά τον υπουργό Εσωτερικών, Γερλίκαγια. Ακόμη 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον κ. Γερλίκαγια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 24 Οκτωβρίου

Γεγονότα 1648: Υπογράφεται η Συνθήκη της Βεστφαλίας, μεταξύ της Γαλλίας και της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με την οποία τερματίζεται ο Τριακονταετής Πόλεμος, επιφέροντας αλλ...

Τη δημιουργία ευρωπαϊκού FBI προωθεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Eνωση καλείται να οικοδομήσει σταδιακά μία πλήρως λειτουργική υπηρεσία πληροφοριών, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που τίθενται από εξωτερικούς παράγο...

ΗΠΑ: Μεθυσμένος οδηγός συνελήφθη πριν πέσει πάνω στην αυτοκινητοπομπή της Κάμαλα Χάρις

Ένας μεθυσμένος οδηγός «παραλίγο να χτυπήσει» την αυτοκινητοπομπή της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, στο Μιλγουόκι τη Δευτέρα. Όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημα του υπόπτου, που κ...

Φόρτωση άρθρων...