Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Η Βόρεια Κορέα ανοίγει ξανά τις πύλες της: Επισκέπτες από τον Δεκέμβριο στη Σαμτζιγιόν

Ύστερα από τετραετή παύση η Βόρεια Κορέα επαναφέρει τον τουρισμό στο τέλος του έτους

Πλανήτης

Η Βόρεια Κορέα θα αρχίσει να δέχεται και πάλι ξένους τουρίστες στη βορειοανατολική πόλη Σαμτζιγιόν τον Δεκέμβριο και πιθανόν στην υπόλοιπη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η κίνηση είναι μια ένδειξη ότι η χώρα ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα σύνορά της σε μεγαλύτερες ομάδες ξένων τουριστών ύστερα από χρόνια αυστηρών ελέγχων στα σύνορα λόγω της πανδημίας της COVID.

«Έχουμε λάβει επιβεβαιώσεις από τον τοπικό μας συνεργάτη ότι ο τουρισμός στην Σαμτζιγιόν και πιθανόν στην υπόλοιπη χώρα θα ξεκινήσει και πάλι επισήμως τον Δεκέμβριο του 2024», δήλωσε στην ιστοσελίδα της η εταιρεία ταξιδίων Koryo Tours που εδρεύει στο Πεκίνο.

Οι διεθνείς πτήσεις προς και από τη Βόρεια Κορέα ξεκίνησαν και πάλι πέρυσι και μια μικρή ομάδα Ρώσων τουριστών πραγματοποίησε ιδιωτική περιήγηση στη Βόρεια Κορέα τον Φεβρουάριο. Υψηλόβαθμοι ξένοι αξιωματούχοι, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούνιο, έχουν επίσης επισκεφθεί τη χώρα.

Αλλά η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανοίξει πλήρως τις πύλες της σε ξένους τουρίστες από το 2020.

«Ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια αναμονής για την ανακοίνωση αυτή, η Koryo Tours είναι πολύ ενθουσιασμένη για το εκ νέου άνοιγμα του βορειοκορεατικού τουρισμού», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι ο τοπικός συνεργάτης της θα επιβεβαιώσει τα δρομολόγια και τις ημερομηνίες τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει αυτό που ονομάζει «σοσιαλιστική ουτοπία» στη Σαμτζιγιόν, μια πόλη κοντά στα κινεζικά σύνορα και ένα «πρότυπο πολιτισμένης ορεινής πόλης» με νέα διαμερίσματα, ξενοδοχεία, ένα θέρετρο σκι, καθώς και εμπορικές, πολιτιστικές και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Φόρτωση άρθρων...