Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Πελόζι και Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Μπάιντεν: Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ

Πλανήτης

Νέα «φωτιά» στη συζήτηση που επικρατεί στις ΗΠΑ για το αν ο Τζο Μπάιντεν πρέπει ή όχι να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου προκάλεσαν δημοσιεύματα για τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών των Δημοκρατικών, όπως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, και ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, που δείχνουν την έξοδο στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN η Πελόζι συνομίλησε ιδιωτικά με τον Μπαίντεν και του είπε ότι βάσει των δημοσκοπήσεων δεν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ. Παράλληλα φέρεται να τον προειδοποίησε ότι η παρουσία του θα μπορούσε να καταστρέψει τις όποιες πιθανότητες έχουν οι Δημοκρατικοί να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο.

Κατά το δημοσίευμα ο Μπάιντεν απάντησε, στο τηλεφώνημα που έγινε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, επικαλούμενος δημοσκοπήσεις που υποστήριξε ότι έχει δει και οι οποίες δείχνουν ότι μπορεί να κερδίσει.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η συνομιλία που είχαν ο Μπάιντεν με τον Σούμερ στο σπίτι του πρώτου στο Ντέλαγουερ, πριν την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Στη συνάντηση αυτή ο Σούμερ φέρεται να διατύπωσε τις ίδιες ανησυχίες με την Πελόζι όσον αφορά τις απώλειες για τους Δημοκρατικούς στις κάλπες του Νοεμβρίου.

Την κατάσταση φαίνεται να περιπλέκει έτι περαιτέρω η νόσηση του προέδρου Μπάιντεν με κορωνοϊό δεδομένης της δήλωσής του που είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα, ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου αν του το ζητήσουν οι γιατροί για λόγους υγείας.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε λίγο μετά την ανακοίνωση για νόσηση με covid-19 του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν φαίνεται να δυσκολεύεται να ανέβει ακόμα και τα λίγα σκαλιά στο Air Force 1.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 7 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1819: Ο Σιμόν Μπολίβαρ νικά τους Ισπανούς στη Μάχη του Μπογιακά, που σηματοδοτεί την ανεξαρτησία της Κολομβίας. 1934: Το αμερικανικό εφετείο εγκρίνει την έκδοση του ...

Φόρτωση άρθρων...