Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ρήγμα στους 28: Σνόμπαραν την σύνοδο για Τραμπ οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας-Βρετανίας

Πλανήτης

Ρήγμα στην ενιαία στάση της ΕΕ προκάλεσε η άρνηση των υπουργών Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας να λάβουν μέρος στην έκτακτη σύνοδο των ομολόγων τους των «28».

Την έκτακτη σύνοδο είχε συγκαλέσει το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, ώστε να υπάρξει μια πρώτη συλλογική αντίδραση στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, απέχει δηλώνοντας ότι η συνεδρίαση αποπνέει έναν αέρα «πανικού», ενώ ο ομόλογός του της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ - Ερό, προτίμησε να μείνει στο Παρίσι και να συναντηθεί με τον νέο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο δε υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σγιάρτο, εκ μέρους της μόνης ευρωπαϊκής κυβέρνησης που είχε λάβει ανοικτά θέση υπέρ του κ. Τραμπ πριν τις εκλογές, μποϊκόταρε επίσης τη σύνοδο, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις πολλών Ευρωπαίων ηγετών «υστερικές».

Οι 28 υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν, ωστόσο, κανονικά στην τακτική σύνοδό τους, τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Τουρίστρια χτυπήθηκε από άγαλμα στο κεφάλι και πέθανε – Ερευνάται αν το έριξαν παιδιά (βίντεο)

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένα άγαλμα πέφτει και χτυπάει στο κεφάλι την 30χρονη Κιάρα Τζακόνις, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της, ενώ περπατ...

Ολλανδία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης συνελήφθη

Μια ακόμη φονική επίθεση με μαχαίρι συγκλονίζει την Ευρώπη, αυτή τη φορά στην Ολλανδία. Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε δεύτερο στο ολλανδικό λι...

Φόρτωση άρθρων...