Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Σόιμπλε: Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να μην υπάρξει «φωτιά» από το Brexit

Πλανήτης

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δράσουν γρήγορα ώστε να διασφαλίσουν ότι το Brexit δεν θα προκαλέσει μία «μεγάλη φωτιά» στη Γηραιά Ήπειρο, και να αποδείξουν ότι η Ε.Ε. παραμένει η σωστή λύση για τα προβλήματα των πολιτών της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ευρώπη πρέπει γρήγορα να αποδείξει ότι προσφέρει αξία, λύνοντας τις επείγουσες ερωτήσεις», είπε ο κ. Σόιμπλε. «Αλλά πρέπει να δράσουμε γρήγορα, ώστε να μην υπάρξει μία μεγάλη φωτιά από το Brexit».

Τόνισε πως η Ευρώπη οφείλει τώρα να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι το κατάλληλο συλλογικό όχημα που θα δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Γερμανίας, είναι πολύ μικρές για να αντιμετωπίσουν μεγάλα εμπόδια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine, ο τσάρος της γερμανικής οικονομίας, εστίασε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας ως μία πρόκληση που ταλανίζει την Ευρώπη, και ειδικά τις χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα.

«Γιατί να μην δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαίδευσης; Στη Γερμανία, οι θέσεις για ασκούμενους παραμένουν άδειες, ενώ νεαροί Έλληνες και Ισπανοί βρίσκονται χωρίς δουλειά», είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Φόρτωση άρθρων...