Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Τα πρόσωπα της αεροπορικής τραγωδίας στο Σάο Πάολο: Οκτώ γιατροί μεταξύ των θυμάτων, παιδιά και οικογένειες

Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν τι προκάλεσε τη πτώση του αεροπλάνου - Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί, σε 30 ημέρες το πρώτο πόρισμα

Γιατροί που μετέβαιναν σε συνέδριο, μια οικογένεια με το κατοικίδιό τους αλλά και ένα παιδί τριών ετών είναι μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στη Βραζιλία την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 62 επιβαίνοντες ενός ATR-72.

Μεταξύ των νεκρών, αναφέρει το BBC, ήταν οκτώ γιατροί, εκ των οποίων δύο από αντικαρκινικό νοσοκομείο, που πήγαιναν στο Σάο Πάολο για να συμμετάσχουν σε ιατρικό συνέδριο.

Στο δυστύχημα σκοτώθηκε ένα κοριτσάκι τριών ετών που ταξίδευε με τον πατέρα του - η μητέρα δεν πετούσε μαζί τους.

Στα θύματα περιλαμβάνονται ακόμη και μία γυναίκα που ταξίδευε με τη μητέρα της και τον 4χρονο γιο της. Επέστρεφαν στη Βενεζουέλα, αφού τα όνειρά της για μια νέα ζωή στη Βραζιλία δεν υλοποιήθηκαν. Μαζί τους χάθηκε και το σκυλάκι τους.
 

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και μια δικηγόρος, η οποία εργαζόταν ως λαϊκός δικαστής στο Δικαστήριο του Παρανά, της πολιτείας της Βραζιλίας. Η Λαϊάνα Βασάτα εκπροσωπούσε πελάτες σε αγωγές κατά αεροπορικών εταιρειών και έδινε νομικές συμβουλές σε επιβάτες.
 

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, μετά και τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού. Όλες οι σοροί, 34 άνδρες και 28 γυναίκες, έχουν ανασυρθεί από το σημείο της συντριβής.

Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το αεροπλάνο να στροβιλίζεται καθώς έπεφτε κατακόρυφα. Αν και το αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, δεν τραυματίστηκε κανένας στο έδαφος και μόνο ένα σπίτι υπέστη ζημιές.

Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν τι προκάλεσε τη πτώση του αεροπλάνου. Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας δήλωσε ότι η προκαταρκτική έκθεση θα εκδοθεί σε 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 39 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως έως το 2050 από λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά

Οι θάνατοι από μικροβιακή αντοχή θα αυξάνονται σταθερά τις επόμενες δεκαετίες. Η αύξηση αυτή αναμένεται να είναι σχεδόν 70% έως το 2050 σε σύγκριση με το 2022. Σύμφωνα με έρευνα...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Φόρτωση άρθρων...