Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν επιβεβαιώνει το Βερολίνο ότι η Μέρκελ έχει αποφασίσει να θέσει νέα υποψηφιότητα

Πολιτική

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε τη δήλωση ανώτερου Χριστιανοδημοκράτη πως η απόφαση για υποψηφιότητα της κ, Μέρκελ έχει ήδη ληφθεί, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο δεν έχει αποκλειστεί.

Ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το Βερολίνο ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου.

Το απόγευμα ο πρώην υπουργός και ανώτερο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών Νόρμπερτ Ρότγκεν δήλωσε στο CNN ότι η κ. Μέρκελ θα θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε στους «Financial Times» ότι η καγκελάριος θα ανακοινώσει τις προθέσεις της την κατάλληλη στιγμή, διαψεύδοντας μεν ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο δεν έχει αποκλειστεί.

Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει αμφιβολίες για το κατά πόσον η κ. Μέρκελ θα έθετε νέα υποψηφιότητα για την καγκελαρία, λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει η πολιτική ανοιχτών συνόρων που υιοθέτησε απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρυσι.

Συνολικά 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισρεύσει στη Γερμανία την τελευταία διετία, γεγονός που έχει ενισχύσει σημαντικά το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σε σειρά τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων σε γερμανικά κρατίδια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Μυστηριώδης εξαφάνιση Νορβηγού «γκουρού της τεχνολογίας» την ημέρα των εκρήξεων – Μετέφερε 1,3 εκατ. λίρες

Παραμένει το μυστήριο και οι «θεωρίες συνωμοσίας» που διαδίδονται για τον τρόπο που η Μοσάντ κατάφερε να «φυτέψει» τα εκρηκτικά σε χιλιάδες βομβητές που έστειλε στην Χεζμπολάχ και ...

Κίνα: Ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε ότι έβαφε σκύλους για να μοιάζουν σε... πάντα (βίντεο)

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κίνα, καθώς έβαψαν σκύλους ασπρόμαυρους για να μοιάζουν με.. πάντα και να ξεγελάσουν τους επισκέπτες. Η α...

Φόρτωση άρθρων...