Δευτέρα
08 Ιουλίου 2024

Πιερρακάκης: Από τους αναπληρωτές του ΑΣΕΠ οι 5.500 από τις 10.000 μόνιμες προσλήψεις

Πολιτική

Για τις 10.000 μόνιμες και άμεσες προσλήψεις στην εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν εχθές – οι περισσότερες που έχουν γίνει – μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι διορισμοί αφορούν όλες τις βαθμίδες - νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια – και οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις θέσεις τους πριν τον Σεπτέμβριο.

«Ένα κομμάτι – περίπου 4.500 – είναι από τον τακτικό προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ από του 40.000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα καλύψουν μόνιμες, οργανικές ανάγκες».

Οπως είπε ο υπουργός, εκτός των άλλων, οι προσλήψεις θα καλύψουν τα κενά των συνταξιοδοτήσεων ενώ θα αξιοποιηθούν οι πόροι που δίνονται στους αναπληρωτές για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης από Λέσβο: «Θα τα καταφέρουμε διασφαλίζοντας την ενότητα της παράταξης»

Με φίλους και στελέχη στην Λέσβο συναντήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζοντας την περιοδεία του στο νησί. «Θα τα καταφέρουμε διασφαλίζοντας την ενότητα της παράταξης και έχοντας...

Επίσκεψη Ν. Δένδια – Ζ. Μπορέλ στη φρεγάτα «Ψαρά» που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «Ασπίδες»

Την φρεγάτα «Ψαρά» που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση Ασπίδες για την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας στην Ερυθρά θάλασσα επισκέφθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο ...

Φόρτωση άρθρων...