Τρίτη
02 Ιουλίου 2024

Ανδρουλάκης: Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε λάθη στην πολιτική του τακτική, αλλά επέρριψε ευθύνες στα στελέχη για πολυγλωσσία

Πολιτική

Την προσφυγή σε πρόωρες εσωκομματικές κάλπες σε δύο γύρους, στις 6 και 13 Οκτωβρίου αντίστοιχα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Πρότεινε τη διεξαγωγή ενός ανοικτού ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, κάνοντας λόγο για «πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών».

Όπως ανακοίνωσε ο Ν. Ανδρουλάκης, οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των εσωκομματικών του αντιπάλων εξαπέλυσε ο Ν. Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «εμμονή αυτή η αναγκαία διαδικασία δίκαιης αποτίμησης και εσωκομματικού διαλόγου να θέλουν κάποιοι να τη μετατρέψουν σε παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών».

«Αν κάτι με στενοχωρεί, πάνω απ' όλα ανθρώπινα, πέρα από την πολιτική, είναι μια εμμονή που βλέπω τις τελευταίες ημέρες - αυτή η αναγκαία διαδικασία δίκαιης αποτίμησης και εσωκομματικού διαλόγου να θέλουν κάποιοι να τη μετατρέψουν σε παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών. Φύγε εσύ, να έρθω εγώ να αναλάβω!», δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Δείτε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη να «ξαναγνωριστούμε» επεσήμανε στην ομιλία του αρχικά ο Ν. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι «το 2021 όσοι με ψήφισαν ήθελαν την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία». Ξεκινώντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους στον προεκλογικό αγώνα και αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. 

Άφησε αιχμές σε όσα του προσήψαν τις τελευταίες ημέρες οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με γραφεία που στελεχώνονται με εκλεγμένα και όχι διορισμένα όργανα».

Υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ προβάλλεται περισσότερο στα ΜΜΕ με φόντο όσα συμβαίνουν εσωκομματικά τις τελευταίες εβδομάδες, παρά πιο πριν. «Αν το ίδιο συνέβαινε ως προς την προβολή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, τώρα θα το ήξεραν όλοι οι Έλληνες».

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε πως «το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε, αλλά όχι βέβαια όσο θέλαμε και στοχεύαμε. Το ήθελα και το θέλαμε πάρα πολύ όλοι μας, αλλά δεν θα πρέπει να καταστροφολογούμε».

«Η διαφορά μας με τη ΝΔ ήταν πάνω από 30 μονάδες και από τον ΣΥΡΙΖΑ 24. Τώρα η διαφορά με τη ΝΔ είναι στο μισό και με τον ΣΥΡΙΖΑ δύο μονάδες, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχει στρατηγική ήττα της ΝΔ και ήττα της πολιτικής του ΤικΤοκ  του κ. Κασσελάκη, εμφανίζεται εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε.

«Δεν είναι δίκαιο να πούμε στον κόσμο που μας ψήφισε ότι αυτό που πετύχαμε δεν είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά μια καταστροφή. Δεν ήταν αυτονόητα όλα αυτά που είχαμε στα χέρια μας, για να οικοδομήσουμε το μέλλον της παράταξης», πρόσθεσε.

«Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας με καθαρή τη συνείδησή μου, για όσα έκανα, για όσα δεν έκανα και για όσα υπόσχομαι να κάνω. Είμαι πολύ βέβαιος ότι εάν δεν εγκλωβιστούμε σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, τότε το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να καταστεί ο βασικός πρωταγωνιστής στο χώρο της αντιπολίτευσης», συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες:

news
news
news
news
news
news
news
news
news
news
news
news

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλερτάρει με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας - Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

«Θα είμαι παρών και σε αυτήν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Χάρης Δούκας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ζητώντας να γίνουν οι εκλογές σε κλί...

Φόρτωση άρθρων...