Σαββάτο
19 Οκτωβρίου 2024

Οι καλύτερες τροφές με κάλιο για όλες τις δίαιτες

Ευ ζην

Το κάλλιο είναι το βασικό μέταλλο, που διατηρεί το σώμα σε καλή κατάσταση. Το κάλλιο ρυθμίζει την ισορροπία των υγρών, τη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, εγκεφαλικού επεισοδίου και πέτρας στα νεφρά.

Φακές

Περιέχουν φυτική πρωτεΐνη που μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές μπορεί να παρέχει 731 mg καλίου ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και σίδηρο.

Βερίκοκα

Superfood με μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο. Μια μερίδα αποξηραμένων βερίκοκων 1/4 φλιτζανιού παρέχει 465 mg καλίου.

Χυμός πορτοκαλιού

Ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού περιέχει 449 mg καλίου καθώς και βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και μια πληθώρα αντιοξειδωτικών.

Δαμάσκηνα

Αποτελούν εργοστάσιο παραγωγής καλίου, με 293 mg ανά 1/4 φλιτζανιού. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, που τα καθιστούν μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε υγιεινή διατροφή.

Μπανάνα

Από τις κορυφαίες πηγές καλίου, καθώς μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα παρέχει 422 mg καλίου. Αποτελεί ακόμα εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και B6.

Σολομός

Μια εξαιρετική πηγή καλίου με περίπου 534 mg καλίου ανά μερίδα, ο σολομός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηρίξετε την υγιή λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Γιαούρτι

Θρεπτική απόλαυση 398 mg καλίου ανά μερίδα, με ασβέστιο και τα φιλικά προς το έντερο προβιοτικά του.

Γάλα

Μια εκπληκτική πηγή καλίου, με περίπου 388 mg καλίου ανά φλιτζάνι, καθώς και ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης

-Ταχύτερη ανάρρωση και μικρότερη επεμβατικότητα για τις παθήσεις σπονδυλικής στήλης Η ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που πραγμα...

Στα Ιωάννινα η «Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και διατροφή» από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF

Μετά την εκδήλωση της Αθήνας, η «Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και διατροφή», στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας ταξιδεύει στις πόλεις της Περιφέρειας. Πρώτ...

Φόρτωση άρθρων...