Ένα τρόφιμο βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργεία των νεφρών. Αυτό το τρόφιμο, το οποίο έχει θετική επίδραση στον οργανισμό, ιδίως για τη συμβολή του στη βελτίωση της κυκλοφορίας και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά έχει επίσης αντίκτυπο στα νεφρά.

Ως γνωστόν τα κρεμμύδια έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Τα κρεμμύδια περιέχουν κερκετίνη, μια ουσία που δρα ως προστάτης των νεφρών, καθώς έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ακόμα, τα κρεμμύδια είναι πλούσια και σε άλλες ενώσεις, όπως κεφαίνια, σαπωνίνες, αγλυκόνες, οργανοσουλφίδια, φλαβονοειδή και άλλες φαινολικές ενώσεις, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και ανοσοτροποποιητική δράση. 

Επίσης, η έντονη γεύση του καθιστά το κρεμμύδι ιδανικό καρύκευμα για δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, οι οποίες είναι συνηθισμένες σε άτομα με νεφρικά προβλήματα. 

Ομοίως, η κατανάλωσή του έχει αρκετά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο να υποφέρει κανείς από προβλήματα υπέρτασης, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα νεφρά.

Τα κρεμμύδια προωθούν την αποβολή του νατρίου και ταυτόχρονα βοηθούν στη ρύθμιση του όγκου και της σύστασης των υγρών στο σώμα μας, καθώς προάγουν την ευεξία διαφόρων οργάνων, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών.