Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Δικαστική έρευνα σε βάρος του πρώην CEO της Πειραιώς

Οικονομία

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Άνθιμο Θωμόπουλο σε βάρος των συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι πράξεις αυτές φέρονται να τελέστηκαν σε βάρος του πιστωτικού ιδρύματος και το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης που ανέλαβαν την έρευνα είναι η διαπίστωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων μεταξύ άλλων για “απόπειρα απιστίας”.

Θα διερευνηθεί επίσης αν εθίγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωσή της.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θωμόπουλος όταν βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας είχε αναλάβει, στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Και ενώ διαβεβαίωνε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά , στην ουσία κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τα στελέχη της τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για αυτό το λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών για να επιλυθεί το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες, ώστε να μην κινδυνεύσει η επιβίωση της τράπεζας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για ακίνητα, εισοδήματα και παροχές

Ετοιμάζεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο θα νομοθετηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και εξειδικεύθηκαν από το οικονομικό επιτελείο ...

Φόρτωση άρθρων...