Τρίτη
22 Οκτωβρίου 2024

Κορωνοϊός: Γονείς αρνητές κρατούν 34 παιδιά εκτός σχολείων στη Λάρισα

Ελλάδα

Συνολικά 34 παιδιά μένουν εκτός σχολείων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να υποβληθούν στα προβλεπόμενα τεστ για τον κορωνοϊό και να φορούν μάσκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Πρόκειται για 24 μαθητές δημοτικών και 10 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, “… 24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο, δηλαδή τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια δύο self test την εβδομάδα. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει καταγραφή αυτών των μαθητών που δεν βρίσκονται στις αίθουσες για τους παραπάνω λόγους. Εμείς από τη δική μας πλευρά, προσπαθούμε με το διάλογο και χωρίς αντιπαλότητα να μεταπείσουν τους γονείς…”.

Προειδοποίησε πως από τη στιγμή που συνεχίζεται φέτος η δια ζώσης διδασκαλία, όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη, ενώ ζήτησε να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικού για να μικρύνουν τα τμήματα των σχολείων με πάνω από 25 μαθητές, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διακοπές νερού αύριο Τρίτη στην Κηφισιά

Διακοπές υδροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη, στην Κηφισιά. Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση ...

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ισχυροί βοριάδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο. Η ανομβρία στη χώρα μας από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί και για το επόμενο δεκαήμερο σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεω...

Φόρτωση άρθρων...