Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου

Ελλάδα

Η Τρόικα θα ενημερώσει τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο  της Ελλάδας στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων που είχαν συμφωνηθεί στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Η επιτυχής ολοκλήρωση θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των €2,8 δισ. που απομένουν από το σύνολο των €10,3 δισ. (€7,5 δισ. εκταμιεύθηκαν τον Ιούνιο).

Τα προαπαιτούμενα που απομένουν σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας, την ίδρυση της υπηρεσίας εσόδων και τα μέτρα που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών.

Οι θεσμοί αναμένεται να ενημερώσουν τους υπουργούς για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τη μελλοντική πορεία όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.

Στο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί επίσης θεματική συζήτηση για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, ενώ θα εξεταστούν επίσης δημοσιονομικά θέματα και ειδικότερα θα συνεχιστεί η προετοιμασία για την ετήσια συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup, Νταϊσέλμπλουμ θα ενημερώσει τους υπουργούς για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G7 στις 6 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουν οι: Ευστάθιος, Στάθης, Σταθάς, Σταθάκος, Ευσταθία, Σταθούλα, Σταθία, Ευσταθούλα Θεοπίστη, Πίστη, Θεόπιστος

Κολωνός: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με στόχο 25χρονο - Έντρομοι κάτοικοι έτρεχαν να βρουν καταφύγιο

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί η ένοπλη επίθεση που δέχθηκε ένας 25χρονος στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Στο βίντεο φαίνεται ο κόσμος να τρέχει ...

Φόρτωση άρθρων...