Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλο το Βελγίο έχουν προχωρήσει οι αρχές της χώρας μετά την χθεσινή επίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών, στο Σαρλερουά, αλλά και τη σύλληψη υπόπτου για άλλη επίθεση.

To Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση. Το πρακτορείο Amaq, που ελέγχεται από το ISIS προέβη στη σχετική ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Βελγίου είχε από χθες επισημάνει ότι τα στοιχεία δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της χώρας ο δράστης αναγνωρίστηκε και είναι ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής. Ζούσε στη χώρα από το 2012 και ήταν γνωστός στις αρχές για ποινικά αδικήματα, όχι όμως και για τρομοκρατική δράση.

Νωρίτερα σήμερα, εν τω μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο VRT. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.