Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Δείτε ποιοι προεξοφλούν νίκη της Χίλαρι

Πλανήτης

Νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών με 352 εκλέκτορες έναντι των 186 εκλεκτόρων που προβλέπεται να συγκεντρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ «προεξοφλούν» οι LA Times, με βάση τον ενημερωμένο χάρτη των προβλέψεών τους.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου, η τελευταία αυτή πρόβεψη βασίζεται σε δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, στο ιστορικό ψήφου των κρίσιμων πολιτειών και σε αναφορές από συνεργάτες των LA Times που βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα για να «πιάσουν» τον παλμό των εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ στον τελευταίο χάρτη υπήρχαν πέντε «αμφιταλαντευόμενες» πολιτείες, με βάση τα ενημερωμένα στοιχεία των LA Times τρεις από αυτές, η Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο και η Αριζόνα, αναμένεται να ψηφίσουν τελικά την Χίλαρι Κλίντον. Η Άιοβα γέρνει προς την πλευρά του Τραμπ, το ίδιο και η Γιούτα, με βάση τις εκτιμήσεις της αμερικανικής εφημερίδας.

x2

«Νίκη» της Κλίντον βλέπουν και οι εκτιμήσεις των Hill Times, βάσει των οποίων η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να συγκεντρώσει 340 εκλέκτορες έναντι των 198 του αντιπάλου της.

x3

Ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα

Ουρές έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί (ώρα ΗΠΑ) έξω από τα εκλογικά κέντρα της Βιρτζίνια, της Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα αλλά και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ για τις αμερικανικές εκλογές 2016.

Στα social media ανεβαίνουν συνεχώς φωτογραφίες που δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις εκλογές, με τους ψηφοφόρους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα πριν καλά - καλά ανοίξουν.

x4

Το ποσοστό συμμετοχής των Ισπανόφωνων και των Αφροαμερικανικών θα κρίνει, σε σημαντικό βαθμό, το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι Ισπανόφωνοι, ένα ταχέως αυξανόμενο τμήμα του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ με αυξανόμενη επιρροή σε «αμφίρροπες» πολιτείες όπως η Φλόριντα και η Νεβάδα, τείνουν να ψηφίζουν Δημοκρατικούς και προτιμούν με μεγάλα ποσοστά την Κλίντον έναντι του Τραμπ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εννιά στους δέκα μαύρους υποστηρίζουν την πρώην "Πρώτη Κυρία" των ΗΠΑ. Ωστόσο, ελάχιστοι μαύροι δηλώνουν ότι η υποψηφιότητα της Κλίντον τους ενθουσιάζει.

x5

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε ότι έβαφε σκύλους για να μοιάζουν σε... πάντα (βίντεο)

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κίνα, καθώς έβαψαν σκύλους ασπρόμαυρους για να μοιάζουν με.. πάντα και να ξεγελάσουν τους επισκέπτες. Η α...

Λίβανος: Το Ισραήλ έπληξε εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ - Απειλές για αντίποινα

O ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο την Πέμπτη (19/9), μετά από δύο ημέρες εκρήξεων μηχανισμών που αύξησαν την ένταση στη Μέσ...

Σαν σήμερα - 20 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1519: Ο Μαγγελάνος αποπλέει από την περιοχή του Κάντιθ στην Ισπανία με 270 άνδρες, με σκοπό να κάνει τον περίπλου της γης 1946: Πραγματοποιείται το πρώτο κινηματογρα...

Φόρτωση άρθρων...