Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο F-16 επιχείρησαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος του Ερντογάν!

Πλανήτης

Μια άγνωστη πτυχή του πραξικοπήματος στην Τουρκία, αποκαλύπτει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με μαρτυρίες αξιωματούχων, δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες πλησίασαν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ερντογάν.

Το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου συνοδευόταν από άλλα δύο F-16 και τα αεροπλάνα των πραξικοπηματιών δεν ενεπλάκησαν σε αερομαχία.

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το γεγονός. Τρίτος αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters ανέφερε στο πρακτορείο ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν βρέθηκε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα», επισημαίνοντας ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1519: Ο Μαγγελάνος αποπλέει από την περιοχή του Κάντιθ στην Ισπανία με 270 άνδρες, με σκοπό να κάνει τον περίπλου της γης 1946: Πραγματοποιείται το πρώτο κινηματογρα...

Λίβανος: Το Ισραήλ έπληξε εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ - Απειλές για αντίποινα

O ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο την Πέμπτη (19/9), μετά από δύο ημέρες εκρήξεων μηχανισμών που αύξησαν την ένταση στη Μέσ...

Φόρτωση άρθρων...