Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ερευνα δίνει σαρωτική νίκη του Φιγιόν επί της Μαρίν Λεπέν

Πλανήτης

Ο υποψήφιος της Δεξιάς και του κέντρου Φρανσουά Φιγιόν θα κέρδιζε άνετα την προεδρική εκλογή στον δεύτερο γύρο. Οσο για τον Φρανσουά Ολάντ θα ερχόταν πέμπτος!

Σύμφωνα με έρευνα της Harris που έγινε για λογαριασμό της Public Sénat/LCP και της Odexo για το κανάλι France 2 δίνει τον Φιγιόν νικητή της κρίσιμης αναμέτρησης του 2017.

Ο Φιγιόν θα έπαιρνε 26-32% στον πρώτο γύρο και θα ερχόταν πρώτος έναντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (22 με 24 %) και τον Εμμανουέλ Μακρόν (13 με 14 %). Το χειρότερο αποτέλεσμα θα έφερνε ο Φρανσουά Ολάντ, με 8-9%, πίσω ακόμη και από τον ριζοσπάστη Ζαν Λικ Μελενσόν (12-13%).

Σε περίπτωση που η προεδρική εκλογή γινόταν στον δεύτερο γύρο μεταξύ Φιγιόν και Λεπέν, ο Φιγιόν θα κέρδιζε με 67-71% των ψήφων.
Σε περίπτωση που ο νυν σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είναι υποψήφιος αντί του Ολάντ, τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια, αφού ο Βαλς θα κέρδιζε 9%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χεζμπολάχ: Ποιο ήταν το ηγετικό στέλεχος που σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ιμπραήμ Ακ...

Φόρτωση άρθρων...